fbpx

Recept: Zdrav, enostaven in totalno okusen čokoladni fondant

Tole ti bo pa zagotovo všeč! Danes se sladkamo s čokoladnim fondantom, ki se kar topi na krožniku in v ustih. Aja, pa smo sploh že omenili, da je popolnoma brez slabih sestavin in ga od prvega do zadnjega grižljaja lahko ješ brez kakršnekoli slabe vesti? Zato jih naredi kar več, saj veš, zdravje je na prvem mestu! Ane?!

Zdrav in totalno okusen čokoladni fondant

Sestavine:

  • 1/4 skodelice polnozrnate pirine moke
  • 1/4 skodelice kakava
  • 1/4 skodelice mandljeve moke
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • 3 jajca, organska, rahlo stepena
  • 100 g temne čokolade, stopljene
  • 1/3 skodelice kokosovega olja, stopljenega
  • 2 žlici kakavovega masla, stopljenega
  • 1/4 skodelice vrele vode

Priprava:

  1. Pečico segrej na 180°C.
  2. V večji skledi zmešaj vse suhe sestavine.
  3. Suhi mešanici dodaj vse mokre sestavine in dobro premešaj.
  4. Maso prelij v tri namaščene ramekine.
  5. Pečemo približno 8 minut oz. dokler se na vrhu ne naredi lepa skorjica.
  6. Počakaj kakšno minuto, preden streseš fontant ven iz ramekina (z nožem pojdi okoli po stranici, da bo fondant še lažje stresti iz posodice).
  7. Postrezi samostojno, s kokosovo smetano ali sladoledom. Njam!