fbpx

Nutella od zdaj naprej s spremenjeno recepturo!

Zajtrk z Nutello nikoli več ne bo tak kot prej!

Čokoladno-lešnikov namaz Nutella je že desetletja en od najbolj priljubljenih namazov na kruhu in palačinkah. Zdaj pa so pri znamki potrdili, da so spremenili slavno recepturo in mnogi Nutellini feni niso niti najmanj navdušeni nad tem.

Pretekli ponedeljek je nemška zveza potrošnikov sporočila, da so se količine posnetega mleka v prahu v Nutelli povečale s 7,5% na 8,7%, vsebnost sladkorja pa se je povečala s 55,9% na 56,3%.

Podjetje Ferrero, ki proizvaja Nutello je spremembe potrdilo, hkrati pa ljubiteljem namaza tudi zagotovilo, da je kakovost izdelka ostala povsem enaka.

A post shared by Nutella (@nutella) on


No ja, glede na višjo vsebnost sladkorja in posnetega mleka lahko pričakujemo, da bo namaz še bolj sladek in nekoliko svetlejše rjave barve. Zakaj so se pri Nutelli po vseh teh letih sploh odločili za spremembo recepture pa zaenkrat še ni znano.