10 stvari, ki jih nikoli ne obleci za praznično zabavo

Ker fotke ostanejo za vedno!

Med vsemi službenimi zabavami, naključnimi srečanji s prijatelji in vsakoletnimi božičnimi kosili s sorodniki moraš imeti za zadnji mesec v letu na zalogi kar nekaj svečanih modnih kombinacij. In čeprav se kodeks oblačenja nekoliko razlikuje od dogodka do dogodka obstaja nekaj stvari, ki jih nikoli ne bi smela obleči za praznično zabavo. Nikoli!

1. Vse, kar je prekratko. Razen, če zraven oblečeš neprosojne najlonke ali pajkice. In ogromno mero samozavesti.

2. Ali preozko. Se nam boš zahvalila kasneje, ko boste imeli že šesti hod jedi.

3. In majice/tope s preglobokim dekoltejem. To je božična zabava in ne pivovska zabava.

4. Glasen nakit, ki najavlja tvojo prisotnost. Če so tvoje zapestnice tako glasne, da preglasijo Mariah Carey, potem jih je odločno preveč na tvojem zapestju.

5. Rdeča in zelena skupaj. Razen, če želiš biti malo sarkastična in v tem primeru naredi to tako, da bo tvoj namen zelo jasen vsem prisotnim.

6. Vse, kar je sezonsko neprimerno. Ne, to ni čas, ki bi bil primeren za lahkotno poletno obleko in pulijem pod njo.

7. Semiš ali svila. Ker ju je zelo težko očistiti, na decembrskih zabavah pa se običajno spije malo več akohola (veš, kaj mislimo).

8. Ista oblačila, ki jih nosiš vsak dan. Ja, res je decembra malo več stroškov in težko si privoščiš še kaj novega za obleči, vendar se nikar ne obleci v običajno službeno uniformo, ki vključuje hlače in blazer. Malo začini videz, tudi če samo z živo rdečo šminko in opaznimi uhani.

9. Čevlji, v katerih ne moreš hoditi. V vrtoglavo visokih petkah boš resda izgledala bombastično, ampak kako za vraga boš pa hodila do šanka in nazaj na svoje mesto?

10. Katerokoli oblačilo, v katerem ne moreš sproščeno plesati. Nisi prepričana, če boš v določeni oblekici lahko brezskrbno plesala? Doma jo pred zabavo obleci in naredi test, če bo kakšen določen gib morda razkril preveč.