Domov » Dom & design » 10 stvari, ki jih notranji oblikovalec NIKOLI ne bi imel v lastni kuhinji

10 stvari, ki jih notranji oblikovalec NIKOLI ne bi imel v lastni kuhinji

Dom & design
10 stvari, ki jih notranji oblikovalec NIKOLI ne bi imel v lastni kuhinji
📷 Pexels

Ali ne bi bilo super, če bi ti nekdo še pred dokončanjem kuhinje povedal, da ti bodo tisti poceni tečaji v predalu tako zelo grenili življenje? Ja, še kako bi bilo in prav zato ti v nadaljevanju razkrivamo, katerih stvari ne boš nikoli videla v kuhinji notranjih oblikovalcev.

1. Slaba osvetljava
Nujno za vizualno harmonijo, nujno za natančno rezanje in pripravljanje večerje. Zelo pomembno je, da imaš kombinacijo stropne, nadpultne in naravne svetlobe.

2. Ceneni deli v omaricah
Tečaji na vratih omaric in drsniki v predalih bi morali biti kvalitetni, četudi si celotno kuhinjo kupili po ugodni ceni. Mehko zapiranje omaric in predalov so še kako vredni naložbe. In nič ni slabšega od vrat omarice, ki ne stoji naravnost zaradi slabe kakovosti tečajev.

(Unsplash)

3. Premalo prostora na kuhinjskem pultu
Kuhinjski pult je ključnega pomena za funkcionalno kuhinjo, zato ga nikar ne zapolni preveč s kuhinjskimi pripomočki. Čim več stvari pospravi v omare in predali, na pultu pa obdrži le tiste pripomočke, ki jih uporabljaš vsakodnevno.

4. Hladilnik, ki sega preko pulta
Si ga že kdaj videla? Celotni izgled kuhinje izgleda precej površen. Pult, omarice in hladilnik naj bodo iste globine, še najlepše pa bo, če boš hladilnik (in pečico) vgradila v omare (v kolikor je to možno).

5. Nered na hladilniku
Vizualni nered = dobesedni stres. Naredi si uslugo in odstrani magnete/otroške risbice/ostale fotografije s hladilnika. Ja, vse te stvari so sentimentalne, zato jih pospravi v mape ali pa uokviri, da izgledajo lepo in urejeno.

6. Vtičnice na vidiku
Nihče si ne želi gledati zavozlanih kablov, še manj pa podaljškov za tvoje kuhinjske pripomočke. Rešitev: Vnaprej planiraj vtikače in razmisli o sodobnih opcijah, da se skrijejo v notranjost omarice.

(Unsplash)

7. Skrivnostni vonji
Nič ne uniči vtisa kuhinje bolj kot žarki vonji, ki prihajajo od bog ve kje. Stare gobice in močne vonjave iz smeti je enostavno locirati in jih je treba obravnavati tedensko.

8. Pripomočki za pse
Nobenega izgovora ni, da imaš v kuhinji skledice za pasjo hrano, vreče hrane in ostale pasje pripomočke. Ali naj bodo skriti v omarah ali pa jih postavi v hodnik.

9. Nezadostno število sedežev
Velika kuhinja? Naredi kotiček za zajtrk. Majhna kuhinja? Dodaj en poseben stol. Kuhinja je prostor za zbiranje ljude in zelo boš vesela, ko se boš lahko med kuhinjem rižote malo vsedla in si odpočila noge.

10. Umetno sadje in rože
Ne. Nikakor ne.