fbpx

15 trikov, da bo dnevna soba izgledala bolj razkošna

Na žalost nimamo vsi proračuna, ki bi nam dovolil zapraviti na tisoče evrov za opremljanje dnevne sobe z dizajnerskimi kavči, perzijskimi preprogami in marmornatimi klubskimi mizicami. Ampak to še nikakor ne pomeni, da kljub temu ne moreš dnevne sobe narediti navidez bolj luksuzne. S premišljeno izbiro in stiliranjem pravih kosov na pravo mesto, lahko tudi tvoja dnevna soba izgleda razkošna.

Za dovršen videz ti svetujemo, da zapraviš več denarja za ikonične – ne klišejske – kose pohištva in prihraniš pri ostalih dodatkih. Mešanje dražjih in cenejših kosov naredi vsako sobo bolj zanimivo.

Čeprav je to, kaj je za nekoga sofisticirano ali posebno zelo subjektivno (in ni pogojeno s ceno!), pa obstaja nekaj stilskih pravil in trikov, ki delujejo v večini bivalnih prostorov. Sledi 15 najboljših.

1. Živalski potiski in izrezane preproge se odlično podajo h katerikoli barvni shemi in vsaki sobi dodajo razkošen občutek. (In prosim, izberi preprogo iz umetnega krzna.)

2. Posebni stoli, ki izstopajo od ostalega pohištva, dodajo sobi značaj in šarm ter s tem dvignejo celoten prostor.

3. Steklenice ne stanejo veliko, vendar ko postaviš skupaj take v podobni barvi, ustvariš s tem najlepši učinek.

4. Kaj ustvari drag in luksuzen dom? Svetloba in prostor, zato ustvari navidez večjo dnevno sobo s pravilno postavitvijo ogledal. Poglej, kako preprosto optično povečaš čisto vsako sobo!

5. Fotelj za ležanje je precej cenejši od kavča, vendar pa je nekaj na njem, kar daje celotnemu prostoru bolj razkošni videz.

6. Puhasti detajli, kot so volnene prevleke, dodajo prijetno teksturo in toploto, zaradi česar bo dnevna soba izgledala še bolj vabljiva.

7. Če si želiš, da bi devna soba izgledala razkošna, izbira bogatih barv dela čudeže. Pomisli na draguljne odtenke kot je na primer indigo modra.

8. Nikoli ne podcenjuj moči super mehke odeje, ki je elegantno položena na kavč. Ne stane veliko, doda pa teksturo in razkošni izgled tudi najbolj cenenemu pohištvu.

9. En pisan umetniški kos, ki ti je resnično všeč, bo dodal elegantni pridih stenam, ne da bi bile preveč vpadljive.

10. Premišljeno izbrana stena, na katero nalepiš stensko tapeto, doda globino in bogastvo tudi zelo majhnim prostorom.

11. Da bi ustvarila razkošen videz prostora nikakor ne pomeni, da moraš kupovati same drage dodatke, ampak da se preprosto obdaš s tebi najljubšimi stvarmi, kot so čudovita knjižna zbirka, eklektične okrasne blazine ali pa spomninki z različnih potovanj.

12. Investicija v zanimivo stropno luč izboljša izgled celotnega prostora – v kombinaciji z mahagoni lesom pa prostor izgleda hkrati moderno in elegantno.

13. Izjemno moderen lestenec že sam po sebi služi kot umetnina, zato so ostali kosi pohištva in dodatki v sobi lahko precej manj opazni, ekstravagantni ali dragi.

14. Drzne barve, ki so premišljeno izbrane, lahko izgledajo precej bolj razkošno, kot neopazni nevtrali.

15. Če imaš srečo z velikimi okni, ki jih uokvirjajo elegantne zavese, bo prostor izgledal bolj udoben in klasičen, ne da bi morala za to žrtvovati svetlobo.