fbpx

2 živili, ki učinkovito odpravljata temne podočnjake

Dodaj jih v svojo prehrano in temni kolobarji pod očmi bodo preteklost.

Predel pod očmi je najbolj delikaten predel na tvojem obrazu, saj je to najtanjše in najbolj občutljivo področje in posledično med prvimi, ki razkrije prve znake staranja, kot so drobne gubice.

Poleg drobnih gubic na področju pod očmi, se na predelu podočnjakov lahko pojavijo tudi temni kolobarju. Če pa so temni podočnjaki vztrajni – kljub temu, da dovolj spiš, piješ dovolj vode in uporabljaš vodoodporna ličila za oči – takrat začnejo postajati problem.

Ko te tudi specializirane kreme, ki obljubljajo odpravo temnih podočnjakov, pustijo na cedilu, je čas, da v svojo prehrano dodaš dve živili – temno čokolado in losos.

Kako ti pomaga čokolada

Temna čokolada - Modna.si
Temna čokolada (Foto: Envato Elements)

Če želiš opaziti razliko v temnih kolobarjih pod očmi, potem začni redno uživati temno čokolado kot opoldanski prigrizek. Temna čokolada ima ogromno koristi. Vsebuje veliko vlaknin, zaradi česar bo prebavni sistem deloval “kot po maslu”. Je tudi vir flavanolov in antioksidantov, ti pa resnično vplivajo na vaše podočnjake. Antioksidanti delujejo kot zaščita pred škodljivimi UV-žarki, ki lahko poškodujejo vašo kožo in so v resnici vzrok za vaše podočnjake. Flavanoli imajo lastnosti proti staranju, kar pomeni, da motijo proces staranja tako, da odpravijo poškodbe celic. Poskrbijo tudi za pretok krvi po telesu, zaradi česar je koža bolj zdrava in čvrsta. Z vsemi temi koristmi je temna čokolada dobra za tvoj predel pod očmi.

Kako ti pomaga losos

Losos z zelenjavo - Modna.si
Losos z zelenjavo (Foto: Envato Elements)

Se ne moreš naveličati morske hrane v svoji vsakdanji prehrani? Potem boš navdušena nad dejstvom, da ti bo uživanje več lososa pomagalo izkoreniniti temne kolobarje pod očmi.
Omega-3 maščobne kisline so koristne za srce, saj so dovolj močne, da zmanjšajo trigliceride in izboljšajo pretok krvi.
Vnetja v telesu lahko povzročijo, da koža na predelu podočnjakov izgleda temnejša in bolj napihnjena. Omega-3 maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, ki jih najdemo v lososu, lahko povzročijo zmanjšanje vnetij in lahko pomagajo, da podočnjaki postanejo preteklost.
V koliko pa nisi ljubiteljica lososa, pa lahko kupiš tudi prehranski dodatek ribjega olja, ki ima enake koristi.

Preberi si tudi:
Temna vroča čokolada - Modna.si

UAU! Poglej, kaj se zgodi, če dvakrat na dan piješ vročo čokolado

Čokolada je eden tistih priboljškov, ki ga številni med nami obožujejo že od otroštva. Od Kinder jajčkov, čokoladnih lizik do čokoladnih tablic, kakava in vroče čokolade. In zagotovo…