3 razlogi, zakaj vaša koža v poletnem času potrebuje več vode

Ko sonce sije s polno močjo, konstantno poslušamo, kako zelo pomembno je, da ohranjamo telo hidrirano. Kar z drugimi besedami pomeni, da moramo piti veliko vode. Ampak ali ste vedeli, da je uživanje vode v poletnih mesecih izjemno pomembno tudi za vašo kožo?

Uživanje večjih količin vode ne vpliva le na vaše splošno zdravje, ampak tudi na vašo kožo in to na zelo pozitiven način. V nadaljevanju boste spoznali tri razloge, zakaj bi morali koži zagotoviti dovolj hidracije v toplih (beri: vročih) poletnih mesecih.

1. Nadomestiti morate vodo, ki ste jo izgubili s potenjem. Ko je zunaj vroče, se naša telesa brez dvoma potijo bolj kot običajno. To pa pomeni, da hidracijo izgublja tudi vaša koža na obrazu, zato je izjemno pomembno, da tekom dneva popijete dovolj tekočine, saj s tem pripomorete k boljši elastičnosti, poleg tega pa tudi preprečite, da bi koža začela proizvajati odvečne količine maščobe, zaradi česar pride do izbruhov mozoljev.

2. Za zdravljenje opeklin. Če si se malo preveč zabavali na soncu, ne da bi kožo (ponovno) zaščitili s sončno kremo, samo brez panike. Poskrbite le za to, da tekom dneva popijete več vode kot običajno. Zakaj? Ko je vaša koža opečena, telo pošilja vodo v povrhnjico kože, kar posledično pomeni, da jemlje hidracijo ostalim delom telesa in jo je zaradi tega potrebno nadomestiti.

3. Za ohranjanje mehke in sijoče kože. Kombinacija več sonca in vročine lahko povzroči tudi, da vaša koža izgleda in je na občutek bolj pusta in suha. Kako se temu izognete? Da pijete več vode, seveda.