Domov » Lepota & zdravje » 3 razlogi, zakaj tvoja koža v poletnem času potrebuje več vode

3 razlogi, zakaj tvoja koža v poletnem času potrebuje več vode

Lepota & zdravjeZdravje
3 razlogi, zakaj tvoja koža v poletnem času potrebuje več vode
📷 Profimedia

Ko sonce sije s polno močjo, konstantno poslušaš, kako zelo pomembno je, da ohranjaš telo hidrirano. Kar z drugimi besedami pomeni, da moraš piti veliko vode. Ampak ali si vedela tudi, da je uživanje vode v poletnih mesecih izjemno pomembno tudi za tvojo kožo?

Uživanje večjih količin vode ne vpliva le na tvoje splošno zdravje, ampak tudi na tvojo kožo in to na zelo pozitiven način. V nadaljevanju spoznaš tri razloge, zakaj bi morala koži zagotoviti dovolj hidracije v toplih (beri: vročih) poletnih mesecih.

1. Nadomestiti moraš vodo, ki si jo izgubila s potenjem. Ko je zunaj vroče, se naša telesa brez dvoma potijo bolj kot običajno. To pa pomeni, da hidracijo izgublja tudi tvoja koža na obrazu, zato je izjemno pomembno, da tekom dneva popiješ dovolj tekočine, saj s tem pripomoreš k boljši elastičnosti, poleg tega pa tudi preprečiš, da bi koža začela proizvajati odvečne količine maščobe, zaradi česar pride do izbruhov mozoljev.

2. Za zdravljenje opeklin. Če si se malo preveč zabavala na soncu, ne da bi kožo (ponovno) zaščitila s sončno kremo, samo brez panike. Poskrbi le za to, da tekom dneva popiješ več vode kot običajno. Zakaj? Ko je tvoja koža opečena, telo pošilja vodo v povrhnjico kože, kar posledično pomeni, da jemlje hidracijo ostalim delom telesa in jo je zaradi tega potrebno nadomestiti.

3. Za ohranjanje mehke in sijoče kože. Kombinacija več sonca in vročine lahko povzroči tudi, da tvoja koža izgleda in je na občutek bolj pusta in suha. Kako se temu izogneš? Da piješ več vode, seveda.