3 sestavine iz kuhinje, ki ti nahranijo suhe roke

Nič ni hujšega kot grobe, suhe, razpokane roke. In ko nastopi huda zima, kot smo jo le dočakali, se je kar težko izogniti izsušeni koži, sploh na rokah. Včasih se ti zdi, da preprosto ne moreš nič narediti, da bi se temu izognila, saj ti nič ne nahrani rok dovolj dobro in za dlje časa. Ampak, še preden tečeš v najbližjo drogerijo po še eno izmed neštetih neučinkovitih vlažilnih krem, ki si jih v nekaj tednih preizkusila in ti zdaj stojijo na polici, skoči do kuhinje in preveri, če imaš morda katero izmed super hranilnih sestavin že doma. S temi tremi živili bodo tvoje izsušene roke zopet zaživele!

Olivno olje

Olivno olje je eno od tistih živil, s katerimi preprosto ne moreš zgrešiti. Prednost uporabe oljčnega olja na rokah je, da bo zaradi antioksidantov in zdravih maščobnih kislin v oljčnem olju koža na rokah mehka in navlažena.

Domači tretma:

1. Zmešaj enako količino toplega oljčnega olja in fino mletega sladkorja.
2. Roke masiraj s toplo mešanico približno 5 minut. Pomembno je, da jih masiraš nežno in s krožnimi gibi.
3. Po pretečenem času jih speri pot mlačno vodo in popivnaj z brisačko do suhega. Priporočamo ti, da narediš to dvakrat dnevno.

Ovseni kosmiči

Ovseni kosmiči delujejo kot naravno blago čistilo, beljakovine, ki jih vsebujejo, pa preprečujejo izsuševanje kože in jo pustijo navlaženo.

Domači tretma:

1. Pripravi mešanico iz 2 žlic ovsenih kosmičev, 1 čajne žličke medu in malo vode. Mešaj, dokler ne nastane pasta.
2. Vtri ta DIY piling v roke z nežnimi in krožnimi gibi.
3. Nato počakaj, da se zmes na rokah posuši in pusti masko na rokah še nadaljnjih 10 minut.
4. Speri s toplo vodo in popivnaj z brisačko do suhega. Svetujemo ti, da to počneš enkrat tedensko.

Kokosovo olje

Kokosovo olje vsebuje ugodno kombinacijo maščobnih kislin, ki koži koristijo in preprečujejo suho kožo. Pravzapra, kokosovo olje ne samo da nahrani suho kožo, ampak tudi lajša poškodbe, ki so morebiti nastale pri izpostavljanju sončnim (ultravijoličnim) žarkom.

Domači tretma:

1. Eno jedilno žlico toplega ekstra deviškega kokosovega olja nanesi na roke.
2. Roke masiraj s krožnimi gibi približno 5 minut.
3. Rok ne spiraj, ampak si nadeni bombažne rokavičke in pojdi spat. Tako se bo kokosovo olje bolje vpilo v kožo in tudi posteljnina ne bo nič mastna.
4. Zjutraj roke umij s toplo vodo in z brisačko popivnaj do suhega. Ta tretma lahko narediš vsako noč, bo pa enkrat tedensko popolnoma dovolj.

Zagotovo te zanima tudi, kaj ljudje z lepo kožo redno počnejo in česa nikoli in na katero sestavino moraš biti pozorna, saj ti izsušuje kožo!

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si