3 znaki, da je tvojemu likalniku za lase potekel rok trajanja

Vsi vemo, da lepotnim izdelkom poteče rok trajanja. Maskaro lahko uporabljaš največ 6 mesecev, šminko dve leti in tekočo podlago eno leto. Ali si vedela, da imajo rok trajanja tudi likalniki za lase?

Tí, navidez večni oblikovalci za lase dejansko lahko zastarajo in v kolikor se jih uporablja predolgo časa, lahko povzročijo lomljenje las in z njih odstranjujejo naravna olja.

Likalnike za lase bi morali menjati na 2 do 3 leta in obstajajo trije opozorilni znaki, ki ti pomagajo ugotoviti, kdaj je prišel čas, da se posloviš od svojega starega likalnika in si omisliš novega.

1. Poškodovane plošče

Eden od najlažjih načinov, kako ugotoviš, ali je tvoj likalnik za odpad je, da si ogledaš plošče. Če so opraskane, obrabljene ali privzdvignjene, je prišel čas, da si omisliš novega.

2. Utripajoča lučka

Še en način, kako lahko ugotoviš, ali je tvojemu likalniku potekel rok trajanja je, da opazuješ lučko, ki je indikator toplote. Če lučka konstantno utripa (tudi, ko je likalnik že segret na željeno temperaturo), to pomeni, da je z njim nekaj narobe, saj lučka za toploto običajno ne utripa, ko je likalnik segret.

3. Prevečkrat moraš ravnati

Če si opazila, da moraš za željene rezultate določeno sekcijo las večkrat zravnati, je to lahko znak, da tvoj likalnik ni več v dobrem stanju.