Domov » Lepota & zdravje » 4 izjemni makeup triki za mladostni izgled

4 izjemni makeup triki za mladostni izgled

Lepota & zdravjeLičenje
4 izjemni makeup triki za mladostni izgled
📷 Elanna Pecherle / Youtube

Bi se rada pomladila za 10 let?

Ko prihajaš v zrela leta, obstaja ogromno faktorjev, zaradi katerih morda izgledaš starejša kot si v resnici – to so lahko oblačila, pričeska ali pa ličila. Na sreči obstajajo štirje preprosti makeup triki, ki bodo s tvojega obraza zradirali kar nekaj let.

Pravilen nanos ličil te lahko v trenutku pomladi tudi za 10 let. Vse je odvisno od tega, ali poudariš svoje najboljše poteze in ne privabljaš pozornosti na napačne stvari. S pravilnim nanosom ličil lahko osvetliš oči, zakriješ gubice in ustvariš mladosten videz kože.

1. Uporabi primer

Ko gre za ličenje zrele kože, je manj vsekakor več, to pa nikakor ne pomeni tudi manj izdelkov. Pred nanosom tekoče podlage bi morala vedno nanesti tudi primer, ki ohranja tekočo podlago in ostala ličila na mestu, poleg tega pa tudi zgladi gube in prekrije temne lise za bolj enakomeren ten polti.

2. Nanos tekoče podlage naj bo lahkoten

Starejša kot si, manj tekoče podlage potrebuješ, še zlasti pa, če je tvoja koža suha zaradi nizke ravni hormonov – v tem primeru se moraš strogo izogibati gostih in močno pigmentiranih tekočih podlag. Takšne podlage pogosto izgledajo maskasto, poleg tega pa se zelo rade vsedejo v fine linije. Najboljša izbira so lahke, obarvane kreme, ki so tudi vlažilne.

3. Izogibaj se rjavim senčilom

Rjavkasta senčila so bila morda tvoja ‘go-to’ izbira v 20-ih letih, zdaj v bolj zrelih letih pa se jim moraš čim bolj izogibati, če bi rada izgledala mladostno. Rjava ima rumenkaste in rdečkaste podtone, zaradi katerih tvoje oči izgledajo stroge in utrujene. Veliko bolje bo, če boš izbrala svetlejša in sijoča senčila, ki bodo ustvarila bolj spočit in mladosten izgled. Eksperimentiraj s senčili v odtenkih različnih draguljev in kristalov.

4. Izgled obrvi naj bo čim bolj naraven

S staranjem postajajo obrvi vse tanjše, zaradi česar si začnejo mnoge ženske v zrelih letih risati obrvi. Da bi izgledale čim bolj naravne, naj lok ne bo preveč izumetničen, poleg tega pa je pomembno tudi, da uporabljaš prave pripomočke za risanje obrvi. Svinčnik v podobnem odtenku kot so tvoje obrvi bo najboljša izbira za naraven izgled.