Domov » Zanimivosti » 5-letna Rusinja s cerebralno paralizo je tretja najbolje plačana Youtuberka!

5-letna Rusinja s cerebralno paralizo je tretja najbolje plačana Youtuberka!

Zanimivosti
5-letna Rusinja s cerebralno paralizo je tretja najbolje plačana Youtuberka!
📷 Profimedia

Petletna ruska deklica Anastasia Radzinakaya je z objavljanjem videov, v katerih se igra s svojim očetom, njeno mačko in počne običajne otroške stvari, zaslužila že 18 milijonov ameriških dolarjev. Njen najbolj odmeven videoposnetek je bil objavljen leta 2018, v katerem med ogledom živalskega vrta z očetom plešeta na pesem Baby Shark. Ta video ima že več kot 770 milijonov ogledov.

Anastasia, ki ima cerebralno paralizo, ima na šestih kanalih skupno 107 milijonov naročnikov. Njeni videoposnetki imajo skupno že več kot 42 milijard ogledov. Na seznamu najbolje plačanih YouTube zvezdnikov se je letos uvrstila na tretje mesto.

Anastasia je znana tudi kot Nastya, Like Nastya in Stacy. S svojimi starši vodi šest družinam prijaznih YouTube kanalov za otroke: Like Nastya, Like Nastya Vlog, Stacy Toys, Stacy Show, Funny Stacy in Funny Stacy PRT. Je največja otroška YouTuberka na svetu in najbolj priljubljena ustvarjalka na YouTubu v skupnih ogledih in naročnikih. Njen največji kanal, Like Nastya Vlog, je na četrtem mestu po številu naročnikov med vsemi osebnimi kanali na svetu.

Nastya se je rodila 27. januarja 2014 v Krasnodarju v Rusiji. Diagnosticirali so ji cerebralno paralizo in zdravniki so se bali, da morda ne bo mogla govoriti. Leta 2016 so njeni starši začeli ustvarjati vloge Nastye, kako počne običajne stvari, kot je igra z očetom in igračami. Videoposnetki naj bi družini in prijateljem omogočali spremljanje njenega zdravja in vsakdanjega življenja. Kmalu sta starša ugotovila, da so njeni videoposnetki pridobili občinstvo tudi izven njihovega kroga prijateljev in se zato odločila, da bosta več časa namenila razvoju njene YouTube prezence. Leta 2018 se je celotna družina iz južne Rusije preselila v Boca Raton na Floridi.