5 mitov o tekoči podlagi, za katere si umetniki ličenja želijo, da jim TAKOJ nehaš verjeti

Tekoča podlaga je precej kompliciran teritorij. Najti izdelek, ki bo ustrezal našemu tipu in odtenku polti ter ga nato še nanesti brezhibno zna biti kar težavna naloga. Še zlasti zato, ker na spletu kroži ogromno napačnih informacij.

Na primer ali si vedela, da nanašanje treh slojev lahke tekoče podlage ni enako kot nanos enega sloja goste tekoče podlage za popolno prekrivanje? Ali pa to, da ne bi smela nanašati nobene tekoče podlage direktno na obraz?

Torej, si želiš, da bi tekoča podlaga na obrazu izgledala brezhibno? Beri naprej…

Mit #1: Goste tekoče podlage nudijo najboljšo prekrivnost.
Kljub razširjenemu prepričanju, se “polna pokrivnost” in “goste formule” med seboj ne izključujejo. Medtem ko kožo zagotovo lahko prekriješ z bolj gosto tekočo podlago, če so ti takšne bolj všeč, pa popolno prekrivnost brez dvoma lahko dosežeš tudi z bolj lahko formulacijo ter z njo dosežeš bolj naraven izgled kože.

Mit #2: Tekoča podlaga bi morala iti iz embalaže direktno na obraz.
Čeprav ti pogosto primanjkuje časa in bi se rada naličila v čim krajšem možnem času, pa bo izgled ličil veliko lepši, če si boš vzela nekoliko več časa. Še zlasti to velja za tekočo podlago. Če jo prej naneseš na hrbtno stran roke in nekoliko segreješ, jo boš posledično lahko na koži veliko lepše zablendala, saj bo podobne temperature kot koža. Za še boljšo mazljivost pa lahko podlagi dodaš kapljico lahkega olja za obraz.

Mit #3: Korektor se nanese pred tekočo podlago.
Pravzaprav je povsem obratno. Korektor se nanese preko tekoče podlage, kjer se ti zdi, da bi potrebovala še nekaj prekrivnosti.

Mit #4: Isto tekočo podlago lahko uporabljaš celo leto.
Ja, ideja o kupovanju različnih tekočih podlag za različne letne čase se zdi pretirana … ampak povsem logično, ko vidiš svojo fotografijo z nekaj toni presvetlim/pretemnim obrazom od telesa. Zato je priporočljivo imeti eno temnejšo tekočo podlago za poletne mesece in eno svetlješo za zimske, da se izogneš tovrstnim nezgodam. Podlagi lahko med seboj tudi mešaš in tako ustvariš odtenke, ki so primerni v prehodnih mesecih.

Mit #5: Ne potrebuješ primerja.
Čeprav obstajajo določene tekoče podlage, ki ne potrebujejo spodaj primerja, ki jih ohrani na mestu (ti so dolgoobstojne podlage!), pa je primer priporočljivo nanesti pred vsemi ostalimi tipi podlag. Primer zagotovi popolno osnovo za nanos ostalih ličil.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry