Domov » Moda & stil » 5 najboljših nasvetov za kupovanje oblačil preko spleta

5 najboljših nasvetov za kupovanje oblačil preko spleta

Moda & stilZanimivosti
5 najboljših nasvetov za kupovanje oblačil preko spleta
📷 RawPixel

Neskončno brskanje med oblačili na spletnih straneh je ena izmed najboljših stvari (vsaj v ženskem svetu). Vsekakor pa vsa navdušenost izgine, ko ti poštar prinese paket s sadovi tvojega spletnega nakupovanja in ti nobeno oblačilo ni prav.

Sledi 5 enostavnih metod, s katerimi bo tvoje spletno nakupovanje vedno super uspešno!

1. Vedno preveri tabele velikosti
Samo zato, ker pri določeni znamki nosiš velikost 36 to še nikakor ne pomeni, da ti bo prav ista velikost tudi pri drugi znamki. Meritve so zelo pomembne in prihranile ti bodo ogromno časa, če boš na strani takoj primerjala svoje meritve z njihovo tabelo velikosti, ki je običajno dodana pri vsakem artiklu. Torej, izmeri svojo višino, težo ter obseg prsi, pasu in bokov in rezultate shrani v datoteko na računalniku ali telefonu, da jih boš imela vedno pri roki.

2. Shrani si seznam velikosti, ki jih najpogosteje nosiš
Če pogosto nakupuješ na enih in istih spletnih straneh z oblačili, potem si zabeleži za vsako stran/znamko posebej, katere velikosti najbolj pogosto naročaš (na primer na XY strani ti pri puloverjih najbolj ustreza velikost 36, medtem ko morajo biti majice velikosti 38, da so ti kot ulite).

3. Vedno preberi mnenja strank
Večina spletnih trgovin ima sekcijo, kjer lahko stranke oddajo svoje mnenje glede kupljenih artiklov. Tí komentarji pa bodo tebi tudi najbolj pomagali pri odločanju, saj stranke pogosto sporočijo, kakšen je material, kako se prilega, ali je bolje kupiti številko večjo/manjšo kot jo običajno nosiš, občasno pa pošljejo tudi kakšno fotografijo sebe v oblačilu.

4. Pred nakupom preveri politiko glede vračil
V petek si imela namen oditi na pošto, da bi vrnila oblačila, ki ti niso prav, potem pa je nekaj prišlo vmes. Zdaj pa si ugotovila, da lahko oblačila vrneš samo v roku desetih dni (katastrofa). Tudi, če si prepričana, da se boš po prejetem paketu hitro odločila ali boš oblačila obdržala ali ne, se pred nakupom vseeno prepričaj glede njihove politike vračanja.

5. Artikle pusti nekaj časa v košarici
OK, ravnokar si na spletni strani našla najbolj nore čevlje, ki pa so žal malo izven tvojega ‘budgeta’, nikjer pa tudi ne najdeš kupona za kakšen popust. Če se ti ne mudi in lahko z nakupom počakaš nekaj dni (in si prepričana, da jih ne bodo razprodali), potem poskusi tole: na spletni strani ustvari svoj profil in pusti čevlje v košarici za nekje dva do tri dni. Ne boš verjela, ampak spletni trgovci imajo vedno vpogled v tvojo košarico in morda ti bodo preko spletne pošte poslali kakšno kodo za popust, da te spodbudijo k nakupu.