5 poletnih živil, ki izjemno delujejo proti staranju

Zradiraj celulit, starostne pege in še več.

Izkoristi moč enega ali vseh poletnih draguljev tako, da iz njih ustvariš preproste recepte, navdihnjene z zdravilišči. Poletni sadeži so že po naravi močni v spojinah, zaradi katerih boš izgledala – in se počutila – čudovito.

Z ananasom zbledi starostne pege


Ananasov posvetlitveni vitamin C in luščilni encimi v duetu “razkrajajo” starostne pege. Uporabi ga s kislo smetano (njena mlečna kislina odstrani odmrlo, pigmentirano kožo), tako da madeži še hitreje izginejo.

Priprava: Zmešaj ga z 1/4 skodelice koščkov ananasa in eno jedilno žlico kisle smetane. Vtri v lise in po 5-ih minutah speri.

Pomiri sončne opekline z lubenico

Zahvaljujoč antioksidantu likopenu lahko poletni sadeži, kot je lubenica, pomagajo zmanjšati vnetja in otekline, ki jih prinese sončna opeklina. Še ena dobra stvar? Likopen pomaga zaščititi kožo pred UV žarki in zaceliti kožno pregrado za hitrejše celjenje.

Priprava: 1/2 skodelice lubenice zmečkaj v pire, s sokom prepoji krpico in položi na očiščen obraz za 10 minut. Speri.

Zgladi hrapavo kožo z melono

Vitamin A v meloni poveča proizvodnjo kolagena in tako zategne ohlapne dele kože. V kombinaciji z jogurtom (njegove kremne maščobe hidrirajo) pomaga učvrstiti kožo v trenutku.

Priprava: Zmešaj 1/2 skodelice očiščene melone z 1 skodelico naravnega jogurta. Vtri v kožo. Speri po 10-ih minutah.

Zmehčaj grobe pete z banano

Vlažilni in obnavljajoči vitamin E v banani je targetiran proti hrapavi koži. Dodaj ji vlažilni med in tvoja stopala bodo mehka kot dojenčkova koža.

Priprava: Zmešaj pire 1 banane in 2 jedilni žlici medu. Vmasiraj v stopala in pete, pusti učinkovati 15 minut in nato speri.

Celulit zradiraj s kokosom

Voda sadeža je bogat vir maščobnih kislin, ki kožo hidrirajo in tako pomagajo pri zapolnitvi vdolbinic. V kombinaciji z morsko soljo (piling) in gelom aloe vera (dodatno vlaženje) še poveča učinek glajenja.