5 pravil, ki se jih držijo ljudje s popolnim nasmehom

Snežno beli zobje so pri marsikomu zelo visoko na lepotnem ‘must-have’ seznamu. Ne glede na to ali imate za bolj bel nasmeh le 5 minut časa ali pa 5 dni, če se boste držali spodnjih petih pravil, bodo vaši zobje sčasoma postali bolj beli in takšni tudi ostali!

Bronzer > Rdečilo

Ste se kdaj vprašali, zakaj vaši zobje izgledajo veliko bolj beli, ko imate porjavelo kožo? Za to je zaslužen kontrast, ki optično pobeli vaše zobe. Tekom celega leta so na voljo samoporjavitveni losjoni, spreji in pene, ki jih lahko nanašate na obraz in telo, lahko pa si pomagate tudi z bronzerjem in vaši zobje bodo izgledali za vsaj nekaj odtenkov bolj beli.

Rdeče vino zamenjajte z belim

Ok, ni vam treba zavreči vseh steklenic vašega najljubšega rdečega vina, ampak če si neizmerno želite bolj bele zobe, potem bo zamenjava za belo vino – ali celo penino – vaša najboljša odločitev. Se ne morete odreči rdečemu vinu? Vsakih nekaj požirkov sperite zobe z vodo, da odstranite ostanke rdečega vina.

Pobelite zobe z bananinim olupkom

Bolj beli kot so zobje, lepši je nasmeh. Na srečo pa vam ni treba zapraviti ogromno denarja za snežno bele zobe. Po zobeh drgnite notranjo stran bananinega olupka (ki vsebuje ogromno kalija, magnezija in mangana), ki pomaga odstraniti madeže s sklenine.

Ženske izberite šminko z modrim podtonom

Oranžkaste šminke odsevajo rumeno barvo na zobeh, tiste z modrimi podtoni (jagodičevji, slivovi in pravi rdeči) pa v trenutku naredijo vaš nasmeh optično bolj bel, ker nevtralizirajo vse oranžne in rumene podtone na zobeh.

Ne pretiravajte s kavo

Ja, vemo, kava je življenje. Ampak navada pitja treh skodelic na dan pa ne dela nobene usluge vašim zobem. V tistih dneh, ko boste popili več kot eno skodelico kave na dan, preostale pijte po slamici (enako velja za prave čaje) in takoj po tem očistite zobe. Na ta način kava ne bo obsedela na sklenini dovolj dolgo, da bi lahko povzročila trdovratne madeže.