Domov » Lepota & zdravje » 5 skrivnosti žensk s čudovitimi obrvmi

5 skrivnosti žensk s čudovitimi obrvmi

Lepota & zdravjeNega
5 skrivnosti žensk s čudovitimi obrvmi
📷 Profimedia

Naša obsedenost z lepimi, gostimi obrvmi se še kar nadaljuje. Lanskoletne brezhibno narisane obrvi, ki so zahtevale svinčnik, šablono in mirno roko so (na srečo) preteklost, trenutno pa kraljujejo obrvi naravnega izgleda. To pa je čudovita novica za čisto vse, saj za naravni videz potrebuješ le nekaj izdelkov in nič več kot pet preprostih korakov.

Poglej se v ogledalo in si zapomni sledeče skrivnosti, na katere prisegajo ženske z lepimi, naravnimi obrvmi:

Manj kot puliš, bolje je. Sodobne obrvi ne zahtevajo, da cele dneve preživiš pred ogledalom s pinceto v rokah in puliš vsako dlako, ki komajda gleda iz kože. Namesto, da skrbiš za obrvi tako kot za kožo, drži roke stran od njih kolikor se le da in se loti puljenja in oblikovanja zgolj enkrat do največ dvakrat na mesec.
Ženske z lepimi obrvmi so zelo minimalistične pri oblikovanju. Nikoli ne gredo v ekstreme in dlačice pulijo le takrat, ko je to res potrebno.

Poišči kozmetičarko, ki obvlada zadeve. Razen, če si hodila na kozmetično šolo in ti je oblikovanje obrvi več kot popolnoma jasno, raje obišči kozmetičarko enkrat na 6 do 8 tednov.
Ženske z lepimi obrvmi vedo, da je za lepe obrvi pomembno najti kozmetičarko, ki je strokovnjakinja v oblikovanju obrvi. Tudi za lepo pričesko se odpraviš k frizerju, kajne? In povsem enako je z obrvmi. Prepusti delo strokovnjaku, ki bo ustvaril popolno obliko obrvi za tvoj obraz.

Ne bodi sužnja trendov. Vsaka ženska, ki si je v 60-ih in 90-ih letih preveč pulila obrvi, ti bo povedala: sledi zgolj trendom pri čevljih in oblačilih, ne pa pri obrveh, ki ne bodo zrastle, če jih boš konstantno pulila. Najboljše obrvi zate niso take, kot jih vidiš na modnih brveh, ampak take, s kakršnimi si se rodila. Ženske z lepimi obrvmi nikoli ne gredo v skrajnosti s trendi.

Ne poskušaj jih preoblikovati. Če boš poskušala narediti obrvi takšne oblike, ki ni podobna tvoji naravni, jih boš prepogosto in preveč pulila. Ženske z lepimi obrvmi se osredotočajo na naravno obliko njihovih obrvi. Če ohranjaš naravni lok in jih ne poskušaš popolnoma preoblikovati, boš tako ustvarila unikaten videz, ki je idealen zate.

Nikar ne pretiravaj z izdelki za obrvi. Lepe obrvi dejansko izgledajo najbolje z minimalno uporabo izdelkov. Če na obrvi naneseš pet različnih izdelkov, bodo izgledale izumetničeno, česar pa si nikoli ne želiš (razen v času maškar). Uporabi le en ali dva izdelka, ki ju resnično potrebuješ, ostalih pa se niti ne dotikaj.