5 stilskih nasvetov za najlepšo kuhinjo

Kuhinja je prostor, ki zelo težko izgleda organizirano – ni lahko združiti praktičnost z estetiko. Vendar pa ti v nadaljevanju ponujamo 5 enostavnih nasvetov, s katerimi boš dosegla najboljše ravnotežje in posledično najlepše organizirano kuhinjo.

Ustvari dekoracijo z najbolj uporabljenimi izdelki

(OXO)

Zelo verjetno vsako jutro (in še kdaj čez dan) posežeš po skodelici kave. Zato nima smisla, da vsakič znova jemlješ sladkor, skodelico in kavo iz omarice in jih znova in znova nato pospravljaš nazaj. Stilska rešitev? Zberi tri do pet najpogosteje uporabljenih potrebščin, kavo, čaje ali karkoli drugega (neparno število predmetov izgleda bolje) in jim na svojem pultu nameni majhen kotiček.

Suha živila vedno odstrani iz embalaže

(OXO)

Vse od testenin, piškotov, kosmičev in začimb, odstranjevanje teh živil iz škatel in prestavljanje v embalaže za shranjevanje zelo pomaga do bolj estetske shrambe. Ne le, da lepše izgleda, tudi boljšo preglednost imaš nad tem, koliko živila dejansko še imaš na zalogi.

Dodaj sveža zelišča

(OXO)

Rastline so eden od najboljših načinov, kako vdahniti življenje v katerikoli prostor – kanček zelenja v trenutku doda toplino in barvo. Ko pa govorimo o kuhinji, raje izberi zelišča namesto lončnic. Ne le, da bo svež rožmarin na dosegu roke za losos ali pečeni krompir, ampak bodo zelišča tudi lepa dekoracija.

Posodobi regal za začimbe

(OXO)

Z enotnostjo ne moreš nikoli zgrešiti. Posušene začimbe prestavi v enotne kozarčke ali embalaže, ki jih seveda tudi označi.

Izkoristi prostor na steni

(OXO)

Čiste površine so ključne za to, da prostor izgleda elegantno in pospravljeno. Tudi če imaš malo prostora za shranjevanje ali če želiš imeti živila blizu roke, nikar ne preobremenjuj pulta. Namesto tega raje namesti elegantno polico na prazen del stene. Nanjo postavi najpogosteje uporabljene pripomočke, kot so kuhinjske brisače ali pa suha živila (različne oblike testenin izgledajo izjemno).

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry