Domov » Zanimivosti » 5 stvari, ki jih moški v resnici najprej opazijo na ženskah

5 stvari, ki jih moški v resnici najprej opazijo na ženskah

Zanimivosti
5 stvari, ki jih moški v resnici najprej opazijo na ženskah
📷 Profimedia

Si se kdaj vprašala, kaj moški resnično najprej opazi na tebi, ko te prvič vidi? Pozdravljena v klubu – to je vprašanje, ki si ga zastavljajo številne ženske, ko jih opazuje ali se jim približa nepoznan moški.

Te zanima, kaj je tisto, kar pritegne moško pozornost, ko te prvič zagleda? Beri naprej in pripravi se, saj boš zelo presenečena!

1. Tvoje lase
Znamka Pantene je izvedla raziskavo na moških in ugotovila, da so fen frizure dejansko vredne vsakega evra. Ugotovili so, da kar 74% moških opazi žensko zaradi njenih las, 44% pa jih je celo priznalo, da na ženski najprej opazijo lase. Presenečena? In ne samo to, z raziskavo so celo ugotovili, da bo moški v lokalu precej bolj verjetno pristopil do ženske z lepimi lasmi, kot pa do ženske z minimalističnim topom.

2. Tvoja oblačila
Ista študija je tudi pokazala, da 26% moških prej opazi na ženski oblačila kot njene noge (to jih opazi 25%) ali ličila (le 4%).

3. Tvoj nasmeh
Fantom so všeč dekleta z lepim nasmehom, trdi raziskava, ki so jo opravili na Match.com, v kateri je kar 88% vprašanih odgovorilo, da je največji vtis na prvem zmenku naredil prav nasmeh. Tudi rdeča šminka na ustnicah naj bi zelo privlačila moške na prvem zmenku, pravi študija opravljena na Univerzi v Manchestru. Raziskovalci so opazovali gibanje oči pri moških in ugotovili, da v prvih desetih sekundah, ko moški spozna žensko, polovico tega časa strmi v njene ustnice. Če ženska nosi šminko, se ta čas še poveča: roza šminka lahko njegov pogled v povprečju zadrži 6.7 sekunde, medtem ko od rdeče ne bo mogel odvrniti pogleda impresivne 7.3 sekunde.

4. Tvoja osebna higiena
Na prvem zmenku najbolj odvračajo slab zadah, telesni vonj in umazani nohti, je pokazala raziskava, ki jo je stran Match.com izvedla na 35.000 uporabnikih. Če si želiš tudi drugega zmenka, prvi zmenek ni pravi čas za skoparjenje z deodorantom.

5. Tvoje oči
To je kar malo osvežujoče: študija, opravljena na 1000 moških, je pokazala, da 70% moških najprej pogleda ženske oči, ko ocenjuje prvi vtis. Tesno jim je sledil nasmeh, na tretjem mestu pa so se – brez presenečenj – znašle prsi.