5 stvari, ki jih nikoli ne reci svojim samskim prijateljicam

S partnerjem sta zaljubljena do ušes in to je odlično. Ni pa lepo, če dovoliš, da tvoj partnerski odnos vpliva na tvoje samske kolegice. “Singlizem” je izraz, ki ga je iznašla na Harvard-u šolana socialna psihologinja, dr. Bella DePaulo, ki je za Psychology Today povedala, da izraz pomeni “stigmatizacijo odraslih, ki so samski. Vključuje negativne stereotipe samskih in diskriminacijo posameznikov.” Pogosto je subtilna in nenamerna.

Da slučajno ne bi nenamerno užalila svojih prijateljic, ki so še samske, se poskusi izogniti spodnjim običajnim stavkom.

 

“Naj te spoznam z mojim [sodelavcem/moževim bratrancem/prijateljem]!”

Čeprav imaš najboljše namene, pa se nikar ne vtikaj v prijateljičin status, saj te bo že sama prosila za pomoč, če jo bo želela/potrebovala. V kolikor si ne želi spoznati nobenega novega, jo boš s takšnimi in podobnimi stavki le postavila v neprijetno situacijo, ker bo morala zavrniti tvojo dobro namerno ponudbo – ali pa bo morala oditi na zmenek, česar si niti najmanj ni želela.

 

“Ne skrbi, kmalu boš našla svojo sorodno dušo.”

Ups. Si ji res želela nakazati, da bi jo moralo skrbeti, ker je samska? Medtem, ko je tvoja prijateljica morda že sama zaskrbljena, ali in kdaj bo sploh našla idealnega partnerja, pa se je potrebno zadevati – in spoštovati – da je morda popolnoma srečna tudi brez njega.

 

“Kako to, da si še vedno samska?”

Čeprav je to mišljeno kot kompliment v smislu “Tako čudovita si. Kako to, da te še nihče ni osvojil?”, pa je na takšno vprašanje tudi precej težko odgovoriti. Kaj bi ti tvoja kolegica sploh lahko odvrnila? “Hmmm dobro vprašanje … Pojma nimam?” Poleg tega pa jo s takšnim vprašanjem le spraviš v zadrego, da mora upravičiti svoj samski status.

 

“Tvoj bivši mi tako ali tako ni bil všeč.”

Priznamo, da se je temu vprašanju kar težko izogniti, še zlasti, če je bila tvoja kolegica v res težkem razmerju. Čeprav je zelo mamljivo grdo govoriti o bivšem, da bi kolegico spravila v boljšo voljo, pa vedno obstaja možnost, da se bosta z bivšim pobotala, kar bi lahko v prihodnosti povzročilo nekaj nepotrebne napetosti med vami.

 

*Karkoli* o njeni biološki uri.

To velja za čisto vsako žensko, ne glede na njen status!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry