Domov » Potovanja » Destinacije » 5 trenutno najbolj stylish turističnih destinacij

5 trenutno najbolj stylish turističnih destinacij

DestinacijePotovanja
5 trenutno najbolj stylish turističnih destinacij
📷

Si po spletu ogleduješ najbolj prestižne destinacije, ker te sončno vreme zunaj že pošteno draži, da bi nekam odpotovala? Ker vemo, da imaš rada modne stvari, smo zate zbrali skupaj 5 trenutno najbolj stylish poletnih destinacij, ki jih moraš obvezno dodati na popotniški seznam. Čas je za modno raziskovanje!

Mozambik, Afrika

Mozambik, Afrika

Ta južnoafriška država ti nudi popolno kombinacijo pustolovščine (safariii!) in sprostitve (ohhh, morje). Je odlična destinacija za medene tedne, saj lahko dan prejahaš na slonu ali pa raziskuješ pod vodo koralni greben, preden se zvečer odpraviš v mesto na večerjo s svežo morsko hrano in na koktejl v lokalni bar. Rezerviraj namestitev v Anantara Bazaruto Island Resort-u tik ob obali in nikar ne zapusti Mozambika ne da bi poskusila slavne lokalne kozice.

Adelaide, Avstralija

Adelaide, Avstralija

To obetajoče mesto na južni obali Avstralije ima zahvaljujoč živahni glasbi in kulinaričnim prizorom, festivalom, botaničnim vrtom in glavnemu trgu veliko kulturno porast, saj napolni mesto s karakterjem in šarmom. Mesto bo nahranilo tudi vinsko boginjo v tebi, saj se malo izven mesta nahaja Barossa Valley, ki je najnovejša priljubljena vinska regija. Nastani se v centru mesta v Mayfair Hotel-u, od koder greš lahko kadarkoli na izlet po čudovitih in slikovitih pokrajinah.

Duoro Valley, Portugalska

Duoro Valley, Portugalska

Obalna regija Algarve ti je zagotovo zelo dobro znana, vendar pa bi morala biti poleg nje na tvojem potovalnem radarju tudi Duoro Valley, ki leži na severu Portugalske. To vinsko regijo še vedno odkrije precej malo turistov, tako da se imaš lahko za neke vrste pionirko. Za pristno razkošno portugalsko izkušnjo pa si rezerviraj bivanje v Casa de Casal de Loivos, elegantnem dvorcu iz 17. stoletja s čudovitim razgledom in lastnim vinogradom.

Guadeloupe, Karibi

Guadaloupe, Karibi

Ta dih jemajoči otok, ki so ga poimenovali tudi St. Barth za revne, je s svojo primerljivo lepoto in precej nižjimi cenami naslednja velika karibska destinacija. Sončni zahodi med križarjenjem, ležanje na plaži in opazovanje delfinov v Guadeloupe-u so absolutno nepozabna doživetja. Za karibski oddih z očarljivim francoskim pridihom se nastani v hotelu Amaudo, od celodnevnega potapljanja pa se spočij v njihovem romantičnem neskončnem bazenu.

Aarhus, Danska

Aarhus, Danska

Navdihujoče mesto Aarhus je, takoj za Københavnom, drugo največje mesto v državi. Na zemljevidu je zaradi svoje kulinarične scene, pohvali pa se lahko tudi z neverjetno paleto arhitekture in umetnosti, vse od ‘kulske’ in inovativne (kot je muzej ARoS) do tradicionalne danske (kot je Den Gamle By). Doživi dansko mesto in kulturo med bivanjem v čudoviti vili Provence v centru mesta. Po obisku Aarhus-u, ti in tvoj instagram profil nikoli več ne bosta taka kot prej.