Domov » Moda & stil » 5 trikov, da bodo tvoji čevlji vedno izgledali kot novi

5 trikov, da bodo tvoji čevlji vedno izgledali kot novi

Moda & stil
5 trikov, da bodo tvoji čevlji vedno izgledali kot novi
📷 Micah Gianneli

Brez obiska pri čevljarju!

Ne glede na to ali so tvoji salonarji iz polakiranega usnja ali pa gležnarji iz mehkega usnja, izgledala boš veliko bolje, če bodo tvoji čevlji brez gumijastih črt in madežev. Sledi pet načinov, kako lahko svoj najljubši par za vedno ohraniš kot nov.

Gumijaste črte na polakiranih čevljih odstrani z vazelinom

Proge na lakiranem usnju so neizogibne – na kožni ali črni barvi. Preprosta rešitev: manjšo količino vazelina nanesi na čisto krpo in nežno drgni s krožnimi gibi dokler proge niso popolnoma odstranjene.

Pravo usnje očisti z balzamom za lase

Tvoji usnjeni gležnarji z vsakdanjim nošenjem izgledajo vedno slabše. Namesto, da kupuješ izdelke za poliranje čevljev, pojdi v kopalnico po balzam za lase in čisto krpo ter nežno vtri manjšo količino balzama v usnje. Vosek v balzamu bo navlažil usnje – tako nekako kot navlaži tvoje lase.

Madeže na supergah odstrani s čarobno gobico

Ja, madeže na supergah lahko preprosto odstraniš s čarobno gobico (Magic Eraser). Najprej jo malo zmoči, nato pa nežno drgni toliko časa, dokler madež ne izgine. Čarovnija!

Madeže na semiš škornjih zradiraj

Če si opazila madež na semišu, si zapomni, da ni še vse upanje izgubljeno. Iz predala vzemi nerabljeno radirko (bela ali svetlo roza sta najboljši) in radiraj z njo po madežu. Trenje bo ovzročilo, da se bo madež dvignil in postopoma odstranil z delikatnega materiala.

Poživi gumijaste škornje z olivnim oljem

Bele lise na čevljih so najhujše. Najvećkrat jih povzročita vlaga in vročina. Vsake toliko časa jim povrni sijoče življenje tako, da na čisto krpico naneseš malo olivnega olja in z njo s krožnimi gibi spoliraš gumijaste škornje. In zapomni si, manj je več (škornjev nikakor ne smeš kar politi z ‘olivcem’!).