Domov » Lepota & zdravje » 5 živil, ki HITRO odpravljajo slab zadah

5 živil, ki HITRO odpravljajo slab zadah

Lepota & zdravjeZdravje
5 živil, ki HITRO odpravljajo slab zadah
📷 Profimedia

Slab zadah je povsem običajna težava, ki pesti mnoge med nami, intenzivnost pa se razlikuje od osebe do osebe. Slab zadah – probem, ki je medicinsko znan kot halitoza, se lahko zgodi zaradi različnih razlogov: slaba ustna higiena, uživanje živil z močnim vonjem, kajenje, suha usta, bolezni dlesni ter zdravstvene težave, vključno s sinusi in drugimi okužbami dihalnih poti ter visok vnos vitaminskih dodatkov.

Spoznaj 5 povsem naravnih živil, ki lahko pozdravijo slab zadah:

1. Cimet: Cimet je odličen osveževalec ust, saj vsebuje cinamaldehid, ki ima odlične antibakterijske lastnosti, ki se borijo proti bakterijam v ustih.

Uporaba: Čajno žličko cimeta zavri v skodelici vode, enim ali dvema lovorjevima listoma in malo kardamoma. Precedi tekočino in jo uporabi za spiranje ust. To lahko delaš dvakrat na dan.

2. Koromač: Koromač je še en odličen deodorant za usta, saj vsebuje antimikrobne lastnosti, ki se borbijo z bakterijami.

Uporaba: Jedilno žlico koromača žveči v ustih in slab zadah bo odpravljen takoj, ko bo v ustih začela nastajati slina.

3. Klinčki: Vzemi nekaj nageljnovih žbic in jih temeljito žveči. Tako bo slab zadah odpravljen v le nekaj minutah.

4. Limonin sok: Lemon vsebuje askorbinska kislina, ki preprečuje bakterije v ustih.

Uporaba: Čajno žličko limoninega soka dodaj v skodelico vode in ji dodaj ščepec soli. S to mešanico spiraj usta, da preprečiš izsušenost, ki povzroča slab zadah.

5. Grško seno: Še zlasti je učinkovito, če imaš slab zadah zaradi okužbdihal.

Uporaba: Čajno žličko grškega sena dodaj v skodelico vode in zavri. Precedi in pij tekočino enkrat na dan, dokler težave ne izginejo.