Domov » Lepota & zdravje » 6 načinov, kako (nehote) jeziš svojega partnerja

6 načinov, kako (nehote) jeziš svojega partnerja

Lepota & zdravjeZanimivostiZdravje
6 načinov, kako (nehote) jeziš svojega partnerja
📷 Profimedia

S partnerjem sta si podobna glede številnih stvari in on je zadnja oseba na tem svetu, ki si ga želiš razburiti. Ampak, nihče ni popoln (kajne?) in živeti skupaj prinaša tudi spore zaradi navad, ki jih partner ne prenaša pri tebi in obratno.

Spodaj boš spoznala 6 načinov, s katerimi morda nehote in nevede jeziš svojega partnerja.

 

Pospravljaš … potem, ko je že on pospravil

Posode ni *pravilno* zložil v pomivalni stroj, zato jo boš ti pač preložila po svoje. Nič hujšega … le to, da se tvoj partner zdaj počuti, kot da ne ceniš njegove pomoči. Kako rešiti zadevo? Pogovorita se od stvareh, ki se jih morata oba držati (ostanki kosmičev v skodelici ali nogavice na tleh v kopalnici), z malenkostmi pa se raje ne ukvarjajta. (Boš že preživela eno noč z *narobe* obešeno kuhinjsko krpo.)

 

Konstantno se daješ v nič

Ne glede na to ali imaš slab dan ali pa bi le rada slišala kompliment, je lahko čustveno naporno za tvojega partnerja, ker mora biti tvoj navijač s polnim delovnim časom – ki, mimogrede, si ne misli, da te vodoravne črte naredijo optično širšo. Raje pokaži malo spoštovanja in ljubezni do same sebe in partnerju čim večkrat povej, na kaj si ponosna (si pomagala starejši gospe čez cesto? Zelo pohvalno!). Po mnenju psihologov pa ti pri boljši samozavesti in posledično boljpem odnosu s partnerjem zelo pomagajo tudi samogovori pred ogledalom.

 

Prilepljena si na telefon

OK, zelo rada všečkaš fotografije na Instagramu, ampak konstantno gledanje v telefon te ne dela navidez le manj prisotne, ampak se zaradi tega tudi tvoj partner počuti neslišen, neviden in nepomemben. Upri se konstantnemu preverjanju telefona – če ti bo lažje, enostavno utišaj glasnost ali začasno izklopi mobilne podatke. Ja, to je velik izziv, ampak rezultati bodo zelo pozitivni (boljša čustvena povezanost in globoki pogovori)!

 

Si zelo dobra v poslušanju … selektivnem poslušanju

Eno minuto govori o planih za konec tedna, že naslednjo sekundo pa razmišljaš o nadaljevanju svoje priljubljene serije. Ampak, biti dober poslušalec je zelo koristno. Namesto, da partnerju daješ vtis, kot da se pogovarja s steno, raje na kratko ponovi kar je povedal – s tem mu boš dala vedeti, da si prisotna.

 

Konstantno mu skačeš v besedo, ko sta s prijatelji

Čeprav je odlično, ko lahko dokončujeta stavke drug drugega, pa je lahko frustrirajoče ali celo poniževalno, ko to delaš pred drugimi. Partnerju daj možnost, da do konca pove svoje misli.

 

Ne odgovoriš na tekstovna sporočila

Brezsmiselni “Oj/Ojla/Hej” v resnici pomeni, da le preverja, če je s teboj vse OK. Na takšna sporočila takoj odgovori, zmenjeno?