Domov » Lepota & zdravje » 6 pravil ličenja med vročinskim valom

6 pravil ličenja med vročinskim valom

Lepota & zdravjeLičenje
6 pravil ličenja med vročinskim valom
📷 Beach Bunny Swimwear

Ohrani ličila na obrazu hladna s temi enostavnimi makeup triki…

Visoke temperature zaenkrat ne gredo nikamor in ko je zunaj tako vroče, se ličila, ki jih nanesemo na obraz, kaj hitro začnejo topiti. Če je do kosila senčilo že popolnoma zbledelo z vek, rdečilo pa je komajda še opazno, potem moraš nujno spoznati makeup trike, ki bodo ličila na obrazu ohranili sveža tudi v najhujši vročini.

 

1. Okrepi svojo osnovo

Ključ do dolgotrajnega ličenja se začne pri pripravi. Tvoja koža lahko zaradi suhega zraka postane dehidrirana, na izsušeni in luskasti koži pa lahko ličila kaj hitro zbledijo ali postanejo progasta.

Dehidrirana in suha koža sta dve povsem različni stvari, zato nikar ne začni posegati po bolj hranilnih kremah, ki so namenjene suhi koži, saj z njimi ne boš navlažila kože, ampak le izgledala mastna. Da izboljšaš raven vlage, potrebuješ serum s hialuronsko kislino (najboljša lepotna vlažilna sestavina), ki ga nanesi pod vlažilno kremo.

 

2. Manj je več

Težke in polnoprekrivne tekoče podlage se ne bodo dobro zlile s segreto kožo in dejstvo je, da takšnih podlag niti ne potrebuješ v tem delu leta.

Raje se drži lahkih in prosojnih formul ali pa uporabi obarvano vlažilno kremo, ki jo lahko preprosto narediš tudi sama: kremi za obraz dodaj nekaj kapljic običajne tekoče podlage, zmešaj skupaj med dlanmi in nanesi na obraz.

 

3. Premagaj masten sijaj

Obstaja ogromna razlika med rosnim sijajem in mastnim sijajem. Zaradi slednjega, še zlasti v poletnih mesecih, trpijo ženske z mešano in mastno kožo, uspešno pa se lahko borijo proti njemu z uporabo izdelkov, ki preprečujejo sijaj.

Če si tudi sama mastnokožka, potem nanesi na obraz primer brez vsebnosti olj in na koncu matirajoči puder (cenovno ugoden in zelo učinkovit je Bourjois Healthy Mix kompaktni puder). S čopičem nanesi tanek sloj pudra na T-cono, izogibaj pa se predelom, kjer imaš linije in gubice, saj jih puder še bolj poudari.

 

4. Na vročino odporen očesni makeup

Če si se že sprijaznila, da v poletnih mesecih do konca dneva pač nimaš več senčil na očeh, potem potrebuješ le primer za senčila, ki bo absoriral maščobo na vekah in preprečil premikanje senčila.

Pri bledenju in razmazanih ličilih pa ti lahko zelo pomagajo tudi vododporna ličila (na primer maskara), ki jo zvečer zelo enostavno in nežno odstraniš z oljem.

 

5. Pozabi na šminko

Šminka je v vročih poletnih mesecih preveč zahtevna za vzdrževanje. Raje se odloči za obarvan glos ali pa dolgoobstojno rdečilo. Če pa se preprosto ne moreš ločiti od svoje priljubljene šminke, pod njo najprej nanesi črtalo za ustnice, nato sloj šminke, ki ga popivnaj s tankim slojem robčka, nato pa nanesi še en sloj šminke.

 

6. Posprejaj in fiksiraj

Če boš kupila le eno stvar, ki po preprečila katastrofo ličil na obrazu, potem naj bo to fiksirni sprej. Ko zaključiš z nanosom ličil, ga preprosto posprejaj po končanem videzu, da ustvariš nevidno pregrado in fiksiraš ličila na obraz. Razlog, da ga imajo vsi profesionalni vizažisti vedno pri sebi je ta, da preprosto deluje.

Fiksirni sprej pa ni primeren le za sprejanje na obraz, ampak ga lahko posprejaš tudi na čopiče, preden z njimi naneseš ličila na obraz, da še podaljšaš njihovo obstojnost.