Domov » Zanimivosti » 7 korakov, ki lahko vsakega spremenijo v jutranjo osebo

7 korakov, ki lahko vsakega spremenijo v jutranjo osebo

Zanimivosti
7 korakov, ki lahko vsakega spremenijo v jutranjo osebo
📷 Pexels

Nošenje rumene barve je eden od njih!

Za vse tiste, ki nismo ravno jutranji ljudje in precej s težavo vstanemo po zvonjenju budilke, je precej težko verjeti, da dejansko obstajajo ljudje, ki vsako jutro polni energije kar poletijo s postelje. Morda jim celo nekoliko zavidamo to navidezno čarobno sposobnost.

Ampak po mnenju vedenjskega psihologa, si ena izmed njih lahko tudi ti, če boš upoštevala 7 osnovnih korakov. Psiholog Jo Hemmings je ustvaril znanstveno podprto rutino, ki lahko očitno spremeni kogarkoli v jutranjega človeka, celo nočne sove!

Torej, namesto da nadaljuješ s pritiskanjem na tipko za dremež, raje poskusi slediti sedmim korakom in vsako jutro se boš zbudila sveža in spočita.

7 korakov, s katerimi boš postala jutranja oseba:

1. Spi na levi strani postelje

2. Za spanje obleci nekaj rumenega

3. Za alarm nastavi svojo najljubšo pesem, ki te vedno spravi v dobro voljo

4. Po bujenju, malo potelovadi (5 min)

5. Naredi stojo (2 min)

6. Privošči si hladen tuš (3 min)

7. V miru pojej energijski zajtrk, ki počasi sprošča energijo (5min)

“Namesto, da 18 minut pritiskaš na tipko dremež, zaradi česar se lahko potem počutiš še bolj utrujeno in matasto, ta čas porabi za preprosto rutino, ki te pripravi na nov dan,” je Jo povedal za Mail Online. “Formula vsebuje elemente, ki poživijo tvoj sistem.”

Po poročanju Jo-ja bodo ti koraki povečali tvojo energijo, pospešili pretok krvi v možgane in ti narisali nasmeh na obraz.

Ali si vedela, da lahko svoje telo natreniraš, da potrebuje manj spanja? Razkrivamo pa tudi 7 nočnih lepotnih trikov, da se boš zbudila čudovita!