Domov » Potovanja » Destinacije » 7 najboljših sprehajalnih mest v Evropi

7 najboljših sprehajalnih mest v Evropi

DestinacijePotovanja
7 najboljših sprehajalnih mest v Evropi
📷

Naveličana enourne vožnje v napačno smer v nepoznanem mestu? Kaj pa voznikov taksija, ki te namenoma peljejo po daljši poti, ker na turistih pač najlažje zaslužijo? Spoznaj najboljša sprehajalna mesta, v katerih si boš znamenitosti najlažje in najbolje ogledala tako, da se boš do njih kar peš sprehodila.

Amsterdam, Nizozemska

(Pixabay)

V Amsterdamu se moraš nujno z gondolo peljati čez mestne kanale, do gondole pa boš najlažje prišla kar peš. Med raziskovanjem mesta imej vedno pri sebi zemljevid (ulice te lahko kaj hitro zmedejo) in v le nekaj dneh si boš mesto ogledala od A do Ž.

Benetke, Italija

(Pexels)

Tako kot v Amsterdamu je tudi v Benetkah obvezen ogled mestnih kanalov z gondolo (turistično, ampak zabavno), vendar boš utrip mesta najbolje doživela, če ga boš prehodila peš.

Pariz, Francija

(Stocksnap)

OK, Pariz je ogromno mesto in bi ti zato vzelo vse preveč časa, da bi si ga v celoti ogledala peš, vendar pa vsekakor moraš nekatere soseske in predele raziskati s hojo.

Dublin, Irska

(Pixabay)

Glavno mesto se nahaja ob ustju reke Liffy in je kot nalašč za raziskovanje brez avtomobila. Naj te nikar ne pretenta njegova navidez majhna velikost: ogromno lepote je zapakirane v vsakem kvadratnem metru. Razišči čudovit javni park St. Stephen’s Green in poskusi sezonski meni v restavraciji Mulberry Garden.

Bruselj, Belgija

(Pixabay)

V Bruslju, ki je glavno in največje mesto v Belgiji, se nekako počutiš kot v pravljici. Dokaj majhen in dokaj raven, je Bruselj idealen za počasno sprehajanje in uživanje čokolade.

Sevilja, Španija

(Pixabay)

Sevilja se nahaja vzdolž reke Guadalquivir in je polna zgodovine. Plaza Mayor je namenjena izključno pešcem in je preprosto čudovita kot slika.

Dubrovnik, Hrvaška

(Pixabay)

To obalno mesto na Jadranskem morju je zgrajeno na hribu in obdano s kamnitimi ulicami. Kljub manj položnemu terenu (morala boš prehoditi kar nekaj stopnic), se ga vseeno splača raziskati peš. Staro mestno jedro je obkroženo z obzidjem, zaradi katerega se počutiš, kot da si v filmu Igra prestolov (določeni kadri so bili posneti prav tukaj).