7 najboljših trikov in nasvetov za nanos samoporjavitvene kreme

Da ne boš izgledala oranžna ali šekasta!

V teoriji so samoporjavitvene kreme čudovit način, kako ustvariti izgled posončene kože brez izpostavljanja škodljivim UV žarkom. Ampak kaj ko nam pri vsakem poskusu nanosa spodleti in na koncu izgledamo šekaste, dlani pa oranžne. Da bi se izognila vsem možnim zapletom in ponesrečenim rezultatom, upoštevaj spodnje trike in nasvete.

Najprej naredi piling
Pravilo številka 1 pri samoporjavitvi. Če boš upoštevala zgolj en nasvet, potem upoštevaj tega. Odstranjevanje odmrlih kožnih celic s pilingom brez vsebnosti olj bo ustvarilo popolno osnovo za nanos samoporjavitvenega losjona, da bo tvoja koža enakomerno rjava in ne lisasta. Med pilingom posveti malo več časa predelom, kjer je koža debelejša, kot so komolci, kolena in gležnji, saj je s teh predelov zelo verjetno treba odstraniti več odmrle kože. Če pa se imaš namen depilirati ali briti, to naredi vsaj 24 ur pred nanosom samoporjavitvenega losjona.

Nato (selektivno) nanesi losjon
Po pilingu nanesi vlažilen in nemasten losjon na vse suhe predele – gležnje, stopala, komolce in kolena. Tako boš preprečila, da bi ti predeli vsrkali preveč barve in na koncu izgledali temnejši od preostalega telesa.

Ne nanašaj z golimi rokami
Ja, to pomeni, da moraš kupiti še en izdelek, vendar bo rokavica za nanašanje samoporjavitvenega losjona ali celo rokavice iz lateksa naredile ogromno razliko v enakomerni porjavelosti in preprečevanju oranžno obarvanih prstov in dlani.

Začni pri gležnjih
Najprej nanesi samoporjavitveni losjon na gležnje in se postopoma premikaj navzgor po nogah, trupu in vse do ramen. Roke prihrani za konec. Nanašanje losjona od gležnjev navzgor preprečuje nastanek čudnih linij in madežev zaradi prepogibanja telesa, ko želiš doseči noge in stopala.

Napake popravi takoj
Če opaziš, da predel izgleda lisast ali neenakomerno namazan, tega nikar ne ignoriraj ali s popravki odlašaj dokler ne naneseš losjona na celo telo. V trenutku ko opaziš napako, nanesi na vatirano paličico malo olja in z njim namaži temnejši predel (pusti učinkovati 10 minut). Nato nežno s toplo in vlažno krpico odstrani prekomerno nanešen samoporjavitveni losjon in ga na čisto kožo ponovno nanesi.

Ne pozabi še naprej uporabljati piling
Odvisno od oblačil, ki jih nosiš in koliko se tvoje telo poti, bo obarvanost z nekaterih predelov zbledela hitreje kot z drugih. Da bo proces bledenja bolj enakomeren (in ne boš izgledala lisasta kot kravica), na nekaj dni po nanosu samoporjavitvenega losjona naredi piling.

Ne pozabi na kremo z zaščitnim faktorjem
Čeprav tvoja koža izgleda ekstra sijoča in kot poljubljena od sonca, nikar ne pozabi na kremo z zaščitnim faktorjem. To je pravzaprav glavni razlog, zakaj si sploh nanesla samoporjavitveni losjon – da bo tvoja koža zdrava, ti pa boš izgledala rjava. Zato ne škrtari z nanosom in vedno uporabi vsaj faktor 30.