Domov » Zanimivosti » 7 stvari, ki jih vsaka uspešna ženska naredi konec tedna

7 stvari, ki jih vsaka uspešna ženska naredi konec tedna

Zanimivosti
7 stvari, ki jih vsaka uspešna ženska naredi konec tedna
📷 Pixabay

Uspešne ženske se niso kar zbudile eno jutro in imele vse stvari pod kontrolo. Za to so trdo delale in sprejele tudi zdrave navade, zaradi katerih so tako zelo uspešne. Ne glede na to ali bi rada ustanovila lastno podjetje ali pa le odkljukala vse stvari na seznamu opravil, to se ne bo zgodilo, če si boš stvari le v glavi želela – potrebna sta garanje in predanost.

Če želiš postati svoja verzija šefice, potem moraš delati 7 dni v tednu. Ja, tudi ob vikendih. Ampak z besedo “delati” nikakor nimamo v mislih službenega dela – namesto tega si prosti čas raje zapolni s hobiji in navadami, ki so konstruktivne in koristne za tvoje dobro počutje, poleg tega pa te bodo pripravile na uspeh.

In kaj vsaka uspešna ženska naredi med vikendom?

1. Naredi vse stvari na seznamu opravil

Vikend bi moral biti čas za sprostitev in počitek, ja, ampak za uspešne ženske sta ta dva prosta dneva popoln čas za opravljanje opravil. Le kdo rad obeša perilo, še zlasti pa ne med delovnim tednom po naporni službi. Takšna opravila zato raje opravi v soboto ali nedeljo. Izberi si en dan med vikendom in opravi vsa neprijetna opravila, kot so pospravljanje doma, čiščenje torbice, karkoli. Ko boš imela vse pospravljeno in stvari urejene boš veliko bolj učinkovito delala med tednom.

2. Odklopi se od digitalnega sveta

Ideja o popolni odklopitvi od digitalnega sveta prestraši marsikatero žensko, vendar je to zelo pomembno narediti vsake toliko časa zaradi tvojega duševnega zdravja. Ni ti treba cel vikend preživeti stran od telefona in računalnika, vendar pa si vzemi nekaj časa, da si popolnoma prisotna tukaj in zdaj. To naredi, ko si s prijatelji, družino ali pa ko imaš čas le zase. Uspešne ženske odmislijo elektronska sporočila, SMS-e in socialna omrežja, da se popolnoma resetirajo. Veliko bolj pripravljeno se boš počutila za začetek novega delovnega tedna.

3. En dan ne delaj popolnoma nič za službo

Uspešne ženske razumejo ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Če imaš v planu, da boš v nedeljo opravila seznam opravil, potem naj bo sreda tisti dan, ko se osredotočiš na sproščanje. Na ta dan ne pregleduj elektronskih sporočil in ne misli na službo. Dan si zapolni s hobiji, ki te osrečujejo. Pojdi na sprehod, delaj na osebnem projektu ali pa cel dan preživi na kavču in glej filme. Če garaš med tednom, potem si zaslužiš en zabaven ali sproščujoč dan, ki je popolnoma po tvojem okusu.

4. Zbudi se (bolj) zgodaj

Čeprav ti ni treba biti ob 8-ih v službi, pa to nikakor ne pomeni, da lahko celo dopoldne prespiš. Uspešne ženske se tudi med vikendom zavedajo, da je rana ura zlata ura. Jutra so običajno tisti čas v dnevu, ko imaš največ miru in lahko tudi največ narediš (zase ali po stanovanju). Ko spiš priporočenih 7 do 9 ur, se zbudi in začni nov dan. Ne moreš biti produktivna, če v soboto in nedeljo spiš do 11. ali 12. ure.

5. Vzemi si zaslužen odmor

Uspešne ženske posvečajo pozornost svojim telesom in umom. Vedo, kdaj se morajo ustaviti in vzeti odmor. Ne moreš učinkovito delati, če si pregorela! Čez vikend naj bo tvoj namen, da počneš čim več produktivnih stvari, ki te izpopolnjujejo, vendar ko potrebuješ odmor, si le-tega tudi vzemi. Cel dan preživi v pižami, pusti perilo in ga operi naslednji vikend, naroči hrano na dom, namesto da jo kuhaš itd. Naredi karkoli se ti zdi prav. Ključ je v ravnotežju.

6. Pripravi se na prihajajoči teden

Sproščujoča nedelja se ne bi smela vrteti le okoli sproščanja in razvajanja, čeprav je to odlična navada. Nedelja je tudi popoln dan, da se pripraviš na prihajajoči delovni teden. Naredi seznam službenih obveznosti, posodobi koledar, pripravi obroke hrane, da ti ne bo potrebno kuhati vsak dan. Naredi vse, kar ti bo olajšalo življenje od ponedeljka do petka.

7. Vzemi si čas za hobije

Veseliti bi se morala vikendov in jih napolniti z zabavnimi in razburljivimi dogodivščinami in hobiji. Će rada hodiš v hribe, potem si zastavi cilj, da greš vsaj en vikend na mesec v hribe. Če si ljubiteljica tenisa, potem ga pojdi igrat vsako soboto po zajtrku. Uspešne ženske se zavedajo,da je življenje kratko, zato bi ga morala zapolniti z aktivnostmi, ki te veselijo.