fbpx

7 zabavnih in zanimivih dejstev o Victoria’s Secret

Z gotovostjo lahko trdimo, da lahko vsaka ženska (in tudi moški) že na kilometer daleč prepozna Victoria’s Secret nakupovalno vrečko. Spodnje perilo te znamke je na listi želja mnogih žensk in vsaka ima zagotovo svojega najljubšega angelčka, ki mu sledi na instagramu. Popolna telesa, lasje, obrazi, težko je ‘nebiti’ obseden z njimi.

Danes je dan D! Ameriška televizija CBS bo prvič predvajala letošnji spektakularni šov spodnjega perila, ki ga vedno krasijo še fantastična angelska krila vseh oblik in velikosti. Pred ogledom modne revije pa si preberi še 7 zabavnih dejstev o tej najbolj znani znamki spodnjega perila!

1. Znamko Victoria’s Secret je ustanovil Roy Raymond, ker se je želel počutiti udobno (in ne perverzno), ko je ženi kupoval zapeljivo spodnje perilo. Leta 1977 je z le $80.000 odprl prvo trgovino Victoria’s Secret v mestu Palo Alto v Kaliforniji. V prvem letu poslovanja je Roy zaslužil kar $500.000!

2. “Ime ‘Victoria’ je izbral zato, ker to ime spominja na korektnost in ugled, saj ga povezujemo z viktorijansko dobo; navzven torej popolna, Victorijine ‘skrivnosti’ pa so bile skrite spodaj,” je povedala Naomi Barr.

3. Prvotni Royev plan je bil, da bo znamka Victoria’s Secret namenjena zgolj moškim. Leslie Wexner, lastnik znamke The Limited pa je to spremenil. Leta 1982 je od Roya odkupil kataloge in trgovine Victoria’s Secret za 1 milijon dolarjev, saj je v znamki videl velik potencial. Do leta 1995 je Victoria’s Secret postalo 1,9 milijarde dolarjev vredno podjetje s 670 trgovinami po celem svetu. Na žalost pa je življenje Roya Raymonda razpadalo, medtem ko je opazoval uspešno rast njegovega zdaj že bivšega podjetja. Po ostalih neuspešnih poslovnih poskusih, se je Roy ločil od svoje žene, pri 46-ih letih pa je naredil samomor, ko je skočil z Golden Gate Bridge-a.

4. Victoria’s Secret je del družbe L Brands, katere lastnik je Leslie Wexner, ki pa je lastnik še nekaterih zelo priljubljenih trgovinskih verig, kot sta Henri Bendel in Bath & Body Works.

5. Prvi Victoria’s Secret Fashion Show je debitiral leta 1995 in hitro postal velik del celotne znamke. Vsako leto se na stotine manekenk prijavi na avdicijo v upanju, da bodo ravno one izbrane za nastop v tej najbolj gledani modni reviji. In nastop v njej je absolutna zmaga, saj…

6. …je na Forbes-ovi lestvici najbolje plačanih manekenk večina tistih, ki so hodile (ali še vedno hodijo) po Victoria’s Secret modni pisti. Zgolj nekatere manekenke na seznamu so Gisele Bundchen, Miranda Kerr, Adriana Lima, Candice Swanepoel, Alessandra Ambrosio in še mnoge druge. Z gotovostjo lahko trdimo, da je nastop na Victoria’s Secret modni reviji najboljša odskočna deska za odlično manekensko kariero.

7. Vsako leto pri Victoria’s Secret ustvarijo prestižni nedrček Fantasy Bra. Za model, ki ga potem na modni reviji nosi, je to ogromna čast. Vse podrobnosti o ‘fantazijskem’ nedrčku pa izveš tukaj.

Osveži si spomin na vse videze letošnjega Victoria’s Secret fashion show-a!