8 lepotnih trikov, ki smo se jih naučile od Francozinj

Vino, sir, rogljički in moda … nobenega dvoma ni, da Francozinje veliko stvari počnejo pravilno. In čeprav ne moremo popolnoma razumeti, kako lahko toliko pojedo in popijejo ter se niti malo ne zredijo, pa nam je vsaj uspelo razkodirati njihove lepotne skrivnosti.

Preskoči gel za čiščenje obraza
Dejstvo: Voda iz pipe je lahko v mnogih mestih precej izsušujoča in dražeča. To pa je tudi glavni razlog, zakaj se Francozinje zanašajo na micelarno vodo za čiščenje obraza. Čistilo in odstranjevalec ličil v enem je precej bolj enostaven za uporabo (in nežen) in svoje delo opravi več kot odlično, ne da bi ti bilo treba oditi do umivalnika. Preprosto z micelarno vodo navlaži vatno blazinico in z njo očisti celotni obraz in vrat.

Poenostavi negovalno rutino kože
Vse, kar v resnici potrebuješ je čistilo, vlažilna krema in, če imaš kaj ekstra denarja, serum. Za ohranjanje lepe kože je veliko bolj pomembna doslednost, kot pa stalno preizkušanje najnovejših in najboljših izdelkov.

Vzljubi sušenje na zraku
Pozabi na sušilec za lase. Za lepo teksturo v laseh potrebuješ le zrak ter dober leave-in balzam ali olje. Pred spanjem si umij lase, nanesi balzam brez izpiranja na spodnjo polovico las in pojdi spat. Zjutraj se boš zbudila z elegantnimi valovi v laseh.

Bolje poskrbi za svoje lase
Glede na to, da manj stiliraš lase, je zato še toliko bolj pomembno, da lase ohranjaš v dobrem stanju. Na ta način bodo tvoji lasje izgledali namerno neurejeni – in ne skuštrani. Vsakih šest do osem tednov se odprai do frizerja, ki naj ti postriže konice, da preprečiš razcepljenost in ohranjaš lepo obliko.

Skrajšaj svojo makeup rutino
Osredotoči se na eno ali dva stvari, ki ju želiš poudariti in pozabi na vse ostalo. Imaš pordelo kožo? Nanesi malo obarvane kreme, da poenotiš ten. Izgledaš bleda? Rdečilo na licih bo v trenutku vneslo življenje tvojemu obrazu. Ko pa se moraš urediti za posebno priložnost, si na očeh naredi zadimljen videz, na ustnice pa nanesi rdeči šminko.

Vedno imej pri roki rdečo šminko
Ko že govorimo o ustvarjanju fokus točke: rdeča šminka je najbolj zanesljiv dodatek, saj v trenutku naredi vsak videz bolj dodelan: ali sta to t-majica in kavbojke ali pa namerno neurejena pričeska.

Nikoli ne pozabi na parfum
Trik, da boš vedno lepo dišala in nikoli premočno je v tem, da veš, kje posprejati. Ne pomisli le na pulzne točke, parfum posprejaj tudi po laseh in na notranjo stran jakne (nekatere Francozinje nadišavijo tudi notranjost torbice).

Uživaj v procesu
Zgleduj se po francoskih kolegicah in poskusi sprejeti bolj sproščen pristop do lepote. Vsak dan si vzemi čas za razvajanje (in nikar ne hiti, da bi čim prej vse opravila). Kozarec vina bi ti morda zelo pomagal pri tem … samo povemo.

Te zanima, steklenička katerega lepotnega izdelka se v Franciji proda vsako sekundo?