Domov » Moda & stil » 8 najboljših modnih nasvetov, ki smo jih kdajkoli slišali

8 najboljših modnih nasvetov, ki smo jih kdajkoli slišali

Moda & stil
8 najboljših modnih nasvetov, ki smo jih kdajkoli slišali
📷 Well Dressed Wayfarer

Ko malo pomisliš, od koga si do sedaj prejela največ preverjenih in uporabnih modnih nasvetov? Zelo verjetno od kolegic, sodelavk, družine, prodajalk v trgovini itd. V nadaljevanju ti predstavljamo 8 najboljših modnih nasvetov, ki smo jih kdajkoli slišali.

1. Zapravljaj za večne kose, varčuj pri trendovskih

Trendi pridejo in gredo, brezčasna torbica ali plašč pa je večen. Z drugimi besedami, kupi si nogavičarske gležnarje, ampak nikar ne zapravi za njih celo plačo.

2. Ko si v dvomih se obleci bolj elegantno

Tale je precej preprost, vendar pa je vedno bolje biti prelepo oblečen kot pa premalo elegantno. Kadar nisi prepričana, ali bo imel kdo oblečene kavbojke ali večerno obleko, se raje nagibaj bolj k elegantnim oblačilom.

3. Trende preizkušaj z modnimi dodatki

Na ulici si opazili super stajliš žensko, ki je bila od glave do pet oblečena v cvetlični vzorec in z veseljem bi se tudi sama tako oblekla, vendar te je kar malo strah iti “all-in”. Trend najprej preizkušaj po mali in malo (s čevlji, torbico ali nakitom), preden si kupiš cvetlična oblačila.

4. Vedno dodaj še tretji element

Če tvoja majica in hlače veljata za prvi in drugi element, potem naj tretji element zaokroži celotni videz in ga naredi zanimivega. Na primer, če nosiš kavbojke in pulover, potem po vrhu obleci zanimiv plašč/jakno, opazno torbico ali vpadljive čevlje. Izjemno enostaven način, kako popestriš klasičen videz.

5. Nihče ne bo vedel, da tvoji diamanti niso Swarovski

Ok, če bi rada zapravila denar za prave diamante, potem si jih vsekakor kupi. Ampak nikakor ne bo konec sveta, če bodo tvoji diamanti ‘fejk’. Poleg tega pa tudi ne boš konstantno živela v strahu, da bi katerega izgubila, saj so stali le nekaj (deset) evrov (namesto nekaj 100 evrov).

6. Čevlje brez pete kombiniraj s krajšimi krili, čevlje s peto pa z daljšimi

Nisi prepričana, katere čevlje bi obula zraven kril in oblek? Zapomni si to pravilo: obuj čevlje brez pete, če krilo sega do kolen in petke, če prekriva kolena. Seveda lahko narediš izjemo, vendar pa boš z upoštevanjem tega pravila vedno izgledala stajliš in ne ceneno ali mamasto.

7. Preberi navodila za pranje in sušenje

Navodila za čiščenje so na oblačilih z razlogom – so še kako pomembna. Verjetno si ne želiš uničiti svojih najljubših kavbojk ali puloverja iz kašmirja?

8. Leopardji vzorec je nevtralen

Nadomesti lahko enobarvno črno, belo, mornarsko modro, rozasto ali kameljo. Poda se k čisto vsem, od svetlih odtenkov do kovinskih in ostalih (subtilnih) vzorcev.