8 nepričakovanih in zanimivih uporab tamponov in vložkov

Tamponi in vložki … so res uporabni le za tisti čas v mesecu? Ne, niso! Spodaj ti razkrivamo 8 zanimivih in nenavadnih načinov uporabe, na katere zagotovo še nisi pomislila.

 

1. Krvavenje iz nosu zaustavi s tamponom
Morda si ta trik že opazila v kakšni reklami ali filmu in vse skupaj vzela bolj za šalo kot zares. Ti teče kri iz nosu? V vsako nosnico vstavi tampon (izberi primerno velikost). Neverjetno vpojen bombaž je izjemen za zaustavljanje krvi.

 

2. Popivnaj pot
Se med kolesarjenjem ali vožnjo z motorjem veliko potiš v glavo? Na notranjo stran pri čelu prilepi vložek, ki bo učinkovito vpijal pot.

 

3. Namesto obliža
Si se vrezala in nimaš pri sebi nobenega obliža? Rano prekrij z vložkom, ki so narejeni prav za vpijanje krvi.

 

4. Počisti razlitje
V avtu se nam pogosto zgodi kakšna pripetija s hrano in pijačo. Če si po nesreči polila sok in nimaš pri roki nobenih brisačk ali robčkov, odvij tampon in ga položi na mesto z razlito tekočino.

 

5. Zakuri ogenj
Bombaž je material, ki se zelo hitro vname, tako da če imaš pri roki vžigalnik ali vsaj vžigalice, lahko zelo hitro zakuriš ogenj (za kres, piknik ali ‘smors-e’ – marshmallow penice med piškotoma).

 

6. Ločevalec prstov med lakiranjem
Prste na nogah med lakiranjem loči narazen s pomočjo večih tamponov. Zdaj je vse, kar moraš narediti le, da si potrpežljiva in počakaš, da se nohti popolnoma posušijo, preden odstraniš tampone.

 

7. Blazinice za čevlje
Na zabavi že več ur stojiš v čevljih z visoko peto? Ublaži bolečino tako, da v notranjost salonarjev prilepiš vložke. Kakšno olajšanje! Bonus: Vpili bodo tudi morebiten pot.

 

8. Odstrani lak z nohtov
Ti je zmanjkalo vatnih blazinic? Vložek prepoji z acetonom in odstrani lak z nohtov.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry