Sreča: 8 stvari, ki jih srečni ljudje počnejo vsak dan

Zbudila si se vsa optimistična, da bo današnji dan poln veselja in sreče. Ampak po jutranjem prerekanju z otrokom in nepričakovani koloni na poti v službo, ves optimizem pade v vodo. Vse do trenutka, ko zagledaš svojo sodelavko, kako je, ne glede na kaj, nasmejana in dobre volje. Sledi 8 stvari, ki jih ona (in ostali srečni ljudje) počnejo vsak dan za izboljšanje razpoloženja.

Zastavijo si cilj

Nekateri temu pravijo seznam opravil, ampak če si boš vzela dve minuti časa in določila zgolj nujna opravila, ki jih moraš danes narediti, se boš kasneje veliko lažje osredotočila in se počutila bolj organizirano (in srečno) do konca dneva.

Se spomnijo ne stvari, za katero so hvaležni

Pomembno je, da se spomniš na nekaj ali si v glavi večkrat na dan izrečeš pozitiven stavek, namesto da se konstantno osredotočaš na negativne stvari, zaradi katerih se počutiš katastrofalno. Lahko je to sporočilo, ki ti ga je poslal tvoj fant ali kar ti je rekel zjutraj, preden se je odpravil v službo. Take malenkosti lahko izjemno vplivajo na tvoje razpoloženje.

Vsaj 20 minut preživijo v naravi

Ni pomembno ali sije sonce ali je oblačno. Pojdi ven, da se nadihaš malo svežega zraka pa tudi če samo za 20 minut (lahko kar med malico). To lahko resnično izboljša tvoje razpoloženje in zmanjša stres.

Resnično so dobri v postavljanju sebe na prvo mesto

Ne glede na to, za koliko otrok ali e-mailov moraš poskrbeti, zelo pomembno je, da si vzameš tudi čas zase. Pomisli: verjetno boš veliko bolj tolerantna do drugih po tem, ko si boš vzela 30 luksuznih minut samo zase. To je lahko prebiranje priljubljene revije, gledanje videov ali pa manikura v salonu.

Jejo zajtrk

Ja, “jezen, ko si lačen” ali v originalu “hangry” še kako obstaja. Če preskočiš jutranji obrok je točno tako, kot da bi samo sebe želela namerno razdražiti. Vsakdo ima čas za kosmiče z jogurtom ali mlekom. Kadar pa se ti zjutraj izredno mudi, pa si lahko na hitro zmiksaš smuti, ki ga piješ na poti v službo. Ko pa res nimaš niti minute časa pa vzemi s seboj energijsko tablico in jo pojej na poti.

Popijejo veliko vode

Tako kot preskakovanje zajtrka se lahko tudi dehidracija (oziroma ne uživanje priporočenih 8 kozarcev vode na dan) poigra s tvojim razpoloženjem. Zato imej v opomin na uživanje vode nekje v bližini vedno steklenico z vodo ali skodelico s čajem.

Poslušajo glasbo

Ja, tako enostavno se lahko razvedriš. Zavrti si nekaj svojih najljubših komadov in v trenutku boš boljše volje.

V posteljo se odpravijo do 22. ure

Spanje je kot sveta sreča. Če ne boš spala dovolj, boš naslednji dan zagotovo bolj razdražljiva. Trik? Nastavi si čas za spanje in se ga tudi drži (ja, tudi če si sredi gledanja najbolj napetega filma – ga boš že pogledala naslednji dan).