Domov » Zanimivosti » 9 stvari, ki jih moški bolj cenijo od stavka “Ljubim te”

9 stvari, ki jih moški bolj cenijo od stavka “Ljubim te”

Zanimivosti
9 stvari, ki jih moški bolj cenijo od stavka “Ljubim te”
📷 Unsplash

Pokaži mu, koliko ga imaš res rada s temi izjemnimi idejami.

Nekateri moški morajo slišati iz ust, da jih ima partnerka rada, spet drugi pa bolj cenijo premišljene ideje, s katerimi jim njegova boljša polovica pokaže, koliko ji pomeni njen partner. Seveda je pomembno, da za zdrav odnos svojemu partnerju občasno poveš, da ga ljubiš, vendar mu svojo naklonjenost pogosteje izkaži s spodnjimi devetimi načini.

Posveti mu vso svojo pozornost
Ko partner opazi, da med večerjo pregleduješ svoj telefon, si to razlaga, kot da ni dovolj pomemben zate. To pa zato, ker so se moški možgani razvili tako, da lahko delajo le eno stvar naenkrat, medtem ko filtrirajo vse ostale dražljaje. Čeprav ženske delujemo drugače, pa bo tvoj partner cenil, ko boš pozornost namenila samo njemu. S tem mu pokažeš, da je on tvoja prioriteta in da ga ljubiš. Zato med pogovarjanjem čim večkrat vzpostavi očesni kontakt.

Nosi obleko, ki jo on obožuje na tebi
Ne glede na to, koliko časa sta že skupaj, oblačenje po njegovem okusu mu pošlje sporočilo, da si še vedno želiš izgledati lepa za njega. Moški možgani so prepleteni tako, da se na vizualne znake odzovejo bolj kot ženski možgani. Ko oblečeš tisto zapeljivo obleku mu daš s tem vedeti, da si ga želiš. Raziskava na univerzi v Rochesterju v New Yorku je razkrila, da so ženske v rdečih oblačilih afrodiziak za moške.

Naredi mu njegovo najljubšo jed
Najboljši način do moškega srca je skozi njegov želodec. Ko veš, kaj rad jé, ne da bi ga morala prej vprašati, mu s tem pokažeš, kako dobro ga poznaš. Pari, ki poznajo majhne podrobnosti drug o drugem, imajo najsrečnejše zakonske zveze. Če ima tvoj partner rad vse, kar mu skuhaš, potem pa za sladico naredi nekaj sladkega. Sladki vonji naj bi moške bolj vzburjali kot katerekoli druge arome.

Spodbudi ga, da si vzame čas zase
Tako kot ti, tudi tvoj partner potrebuje čas samo zase. Predlagaj mu, da se dobi s kolegi, očisti avto ali pa preprosto le malo dlje spi. S tem mu izkažeš podporo in daš svobodo, da dela to, kar rad počne. Tvoj partner bo to dojel kot ljubečo nagrado od čudovite partnerke.

Pohvali njegov videz
Pristni komplimenti za njegov videz in moč potrjujejo, da ga občuduješ, kar je zanj enako ljubezni. Ko z lahkoto odpre pokrov na kozarcu mu povej, da zelo ceniš to, da imaš konstantno ob sebi močnega moškega. Verjemi nam, kar zažarel bo.

Prosi ga za nasvet
Tvoj partner se želi počutiti kot pomemben del tvojega sveta in da ti njegovo mnenje veliko pomeni. Ko ga vprašaš za kakršnokoli mnenje mu s tem pokaže, da se zanašaš nanj in da v tvojem življenju obstaja poseben prostor zanj. Potreba, odvisnost in ljubezen gredo z roko v roki.

Zahvali se mu za malenkosti
Naslednjič, ko bo tvoj partner odpeljal otroke v šolo ali šel kupit hrano, mu izkaži svojo hvaležnost. Ko hitimo skozi življenje, pozabimo opaziti dobra dejanja, vendar pa to nikakor ne sme biti izgovor za to, da se mu pozabiš zahvaliti. Tudi fantje imajo čustva in še kako cenijo tvojo zahvalo.

Močno ga objemi
Namesto hitrega potrepljaja po rami, preden greš zjutraj od doma, raje izberi nekoliko bolj dolgotrajen pozdrav. Medtem ko se ženske povezujejo verbalno, se moški bolj povezujejo s fizičnim stikom. Objemi ga za vsaj sedem sekund. Ja, je nekoliko daljši objem, ampak brez dvoma bo všeč tako njemu, kot tudi tebi.

Daj pobudo za hiter seks
Tudi ljubljenje le nekaj minut dobro vpliva na počutje. Če se običajno dolgo časa posvečata predigri in romanci, ne bo nič narobe, če kdaj pa kdaj to izpustita in se predata le akciji. Moški doživijo povečanje dopamina – kemikalije, ki se sprošča med spolnim odnosom, kar spodbuja mentalni užitek. Ženske začutijo iste ljubeče občutke, ko sproščajo oksitocin, kar je med ljubkovanjem po seksu.