90-ta se vračajo: Kako nositi žamet letošnjo jesen

Velik povratek tkanine iz preteklosti!

Minilo je že kar nekaj let, odkar si nosila tisto mini žametno oblekico v vijolični barvi. Ampak, tako kot vsaka dobra modna klasika, je tudi žamet najdel svojo pot nazaj na vrh modnih trendov. In kako to plišasto tkanino nositi v javnosti jeseni 2016? Izveš v nadaljevanju…

Gležnarji

Masivna peta, špičast sprednji del in globok draguljni odtenek – pa imaš najbolj modne čevlje letošnje jeseni. Kombiniraj jih s svetlim denimom, da bogate barve ukradejo celotni modni šov.

Večerne torbice

Monokromatski stajlingi so vedno v modi in dodatek žameta bo resnično izpopolnil celotni videz, saj naredi izjemen teksturni kontrast sicer zelo osnovnemu enobarvnemu stajlingu.

Večerna obleka

Povsem brezbrižno bi bilo od nas, če ne bi v seznam vključili tudi žamet v njegovi najpristnejši obliki: večerni obleki. In nikar ne misli, da moraš čakati na veseli december. Žametno obleko prepasaj z ‘edgy’ usnjenim pasom in se odpravi na katerokoli zabavo, ko začne listje odpadati in spreminjati barve.

Dnevna obleka

Letos bodo tudi sproščeni, vsakdanji dogodki deležni malo ljubezni te prijetne tkanine. Vse, kar moraš storiti je, da najdeš obleko ohlapnega kroja, zraven pa obuješ svoje najljubše superge.

Nekaj vmes

In zakaj ne bi smela nositi žametne koktejl oblekice tudi čez dan? Gležnarji (in morda denim jakna) jo bodo naredili veliko bolj primerno za popoldanske opravke.

Blazer

Če je tvoj osebni slog bolj ‘preppy’, potem žamet v stil vnesi z mehkim blazerjem. Postal bo najboljši prijatelj tvojim skinny kavbojkam.

Hlače

In za pustolovke po srcu: hlače s širokimi hlačnicami (znane tudi kot skrivna pižama). Naj bo osrednja točka stajlinga, ostali kosi pa čim bolj preprosti. Klasična črna majica in superge ali balerinke bodo odlična izbira.