fbpx

Ali se lahko lase poleti umiva vsak dan? Lahko, ampak…

V vročih poletnih mesecih si marsikdo želi lase umivati vsak dan in posledično uporabljati negovalne izdelke. Pa je to sploh dobro za lase? Kako pogosto je prepogosto?

Priljubljeni frizer Chris Wenzel, ki na Youtubu objavlja videe pod imenom Blowout Professor, je v enem od svojih videov razkril, da se poleti lase lahko umiva vsak dan, ampak z določenimi spremembami:

  • 1. dan si lase normalno umiješ.
  • 2. dan si lase umiješ samo z balzamom – to pomeni, da ne uporabiš nobenega šampona, ampak lase zmočiš in nato na dolžino las in konice naneseš balzam, ki ga nato spereš.
  • 3. dan ponovno lase umiješ samo z balzamom.
  • 4. dan lase normalno umiješ, če imaš po naravi bolj mastne lase oziroma umiješ z balzamom, če so tvoji lasje suhi in jih šele 5. dan normalno umiješ s šamponom.

V poletnih mesecih so naši lasje pogosto le po dolžini las in konicah večino časa nekoliko bolj izsušeni, kar pa nikakor ne pomeni, da jih je potrebno umivati s šamponom pri lasišču. Na ta način boš tudi v poletnih mesecih ohranila lepe, zdrave in sijoče lase.

Zelo koristen izdelek za lase, ki ga mogoče še ne uporabljaš, pa je balzam brez izpiranja. Balzami brez izpiranja so nujen izdelek v negi las, še zlasti če si želiš zdrave in negovane lase. Čeprav velja splošno prepričanje, da se balzam brez izpiranja nanese na lase, če nimaš časa za uporabo klasičnega balzama, ki ga nato spereš, pa je balzam brez izpiranja pravzaprav namenjen sočasni uporabi z navadnim balzamom, da po umivanju las zakleneš prepotrebno vlago v njih.