Ali si pravilno umivaš lase?

Sploh ni šampon tisti, ki odstrani vso umazanijo, ampak…

Če bi rada imela vsak dan dober lasni dan, potem bi morala razmisliti o tem, da spremeniš način umivanja.

Zelo pomembno je, da zdravo rast las posvečaš svojim lasem in lasišču prav toliko pozornosti kot jo koži na obrazu – od dvojnega čiščenja do negovanja. Strokovnjaki svetujejo, da se za čudovite in zdrave lase vrneš h koreninam.


Vse se začne pri šamponiranju, saj lahko s pravilnim umivanjem narediš ogromno razliko:

1. Najprej, uporabi manj šampona
Ljudje ponavadi uporabimo občutno preveč šampona. Ključno je, da šamponiramo dvakrat in obakrat uporabimo manjšo količino izdelka – nič več od velikosti kovanca za 5 centov.

2. Pozabi na peno
Nikar naj ti ne bo merilo za čistočo pena, v smislu da se šampon ne peni, ker z lasišča in las še nisi odstranila vso umazanijo in maščobo. Večina sodobnih šamponov brez sulfatov se ne peni tako kot tradicionalni šamponi, poleg tega pa niti ni dobro za lase in lasišče, da odstraniš vso naravno maščobo.

3. Spiraj, spiraj, spiraj
V resnici je spiranje tisto, ki odstrani vso umazanijo, ne šampon. Nikoli ne moreš preveč ali predolgo spirati las. Tudi, če se ti mudi, raje skrajšaj šamponiranje in dlje časa spiraj lase.

4. Manj razmišljaj o šamponiranju in več o čiščenju
Čiščenje s kvalitetnim šamponom je ključnega pomena za zdravo lasišče in nahranjene lase. Na koncu pa nikar ne pozabi niti na hranilne maske in tretmaje brez izpiranja.

Tvoji sanjski lasje so že na obzorju…