Ali veš, kako se naredi pravi ledeni čaj?
Postopek priprave ledenega čaja je zelo drugačen od priprave vročega čaja. Tudi ti ledeni čaj pripravljaš tako, da kot ponavadi skuhaš čaj, ga nato ohladiš v hladilniku in mu na koncu dodaš ledene kocke? Dobrodošla v klubu. Ampak, na žalost je to narobe, kajti s tem načinom je čaj na koncu zelo voden in preblagega okusa. V nadaljevanju si poglej, kako se pravilno naredi ledeni čaj s polnim aromatičnim okusom – tudi potem, ko se ledene kocke že stopijo.
Postopek: Zajemi dvakrat toliko čaja, kot bi ga običajno uporabila za kuhanje vročega čaja in ga stresi v vrelo vodo (ali pa v čajno kroglico, ki jo potopiš v vrelo vodo). Pusti, da se namaka 5 minut, nato pa ga zlij v kozarec z ledenimi kockami. Uživaj!
Zakaj deluje: Če dvojno merico streseš v vrelo vodo, bo zaradi tega čaj bolj koncentriran in bo dlje časa oziroma do zadnje kapljice obdržal svoj okus. Tak način pa je tudi najbolj enostaven in hiter, saj ti ni potrebno čakati na to, da se čaj ohladi. Samo prelij in pij.