Beljakovinski recept: Napihnjeni fižolčki
Si že kdaj pomislila, da bi “napihnila” fižol? Halle Burns pravi, da bi vsekakor morala.
Z beljakovinami bogat prigrizek, malica ali priloga je izjemno enostavna za pripravo, poleg tega pa recept zahteva le tri sestavine.
Napihnjeni fižolčki
Sestavine:
- suh fižol
- olivno olje
- začimbe po želji
Priprava:
1. Suh fižol namakaj v vodi čez noč. Zjutraj bi morali podvojiti svojo velikost.
2. V lonec nalij vodo, dodaj fižol in zavri. Kuhaj na zmernem ognju 30 minut, da postane fižol mehak. Odcedi in pretresi fižol v večjo posodo.
3. Prelij z olivnim oljem, potresi z začimbami in premešaj.
4. Preloži v zračni cvrtnik in peci 15-20 minut (Halle sicer ni navedla na kakšni temperaturi, tako da je verjetno na običajni temperaturi, ki znaša med 175 do 180°C). Fižol mora imeti hrustljavo skorjico.
Preberi si tudi:
Hitro in zdravo: Krekerji z banano, čokolado in arašidovim maslom
Zdrava malica, prigrizek ali sladica, ki je ekspresno hitro narejena – v le 2 minutah, poleg tega pa jo tudi zelo enostavno zapakiraš in vzameš s seboj v…