Beljakovinski recept: Napihnjeni fižolčki

Si že kdaj pomislila, da bi “napihnila” fižol? Halle Burns pravi, da bi vsekakor morala.

Z beljakovinami bogat prigrizek, malica ali priloga je izjemno enostavna za pripravo, poleg tega pa recept zahteva le tri sestavine.

Napihnjeni fižolčki

Sestavine:

  • suh fižol
  • olivno olje
  • začimbe po želji

Priprava:

1. Suh fižol namakaj v vodi čez noč. Zjutraj bi morali podvojiti svojo velikost.
2. V lonec nalij vodo, dodaj fižol in zavri. Kuhaj na zmernem ognju 30 minut, da postane fižol mehak. Odcedi in pretresi fižol v večjo posodo.
3. Prelij z olivnim oljem, potresi z začimbami in premešaj.
4. Preloži v zračni cvrtnik in peci 15-20 minut (Halle sicer ni navedla na kakšni temperaturi, tako da je verjetno na običajni temperaturi, ki znaša med 175 do 180°C). Fižol mora imeti hrustljavo skorjico.

Preberi si tudi:
Riževi krekerji s čokolado, banano, arašidovim maslom - Modna.si

Hitro in zdravo: Krekerji z banano, čokolado in arašidovim maslom

Zdrava malica, prigrizek ali sladica, ki je ekspresno hitro narejena – v le 2 minutah, poleg tega pa jo tudi zelo enostavno zapakiraš in vzameš s seboj v…