Beljakovinski recept: Puhast marshmallow kruh iz treh sestavin

Marshmallow kruh ne vsebuje kvasa, moke in le malo ogljikovih hidratov. Narejen je le iz treh sestavin in združuje beljakovine, lahkotnost in čokoladni pridih! Recept, ki je bil objavljen na Instagram profilu @lilsipper, je popoln za vse, ki si želijo hitro pripraviti okusen prigrizek ali zajtrk.

Za ta slasten kruh potrebujete le tri sestavine: beljak v prahu (ne sme biti tekoči beljak), vodo, skuto in malce kakava v prahu za bogat čokoladni pridih. Vse skupaj zmešajte, specite in uživajte v mehkem, puhastem kruhu, ki spominja na marshmallow teksturo, a je poln beljakovin in zdravih sestavin.

Puhast marshmallow kruh iz treh sestavin

Sestavine:

  • 1 skodelica beljaka v prahu (ne tekočih beljakov)
  • 1 skodelica vode
  • 1 skodelica skute
  • 3-4 jedilne žlice kakava v prahu

Priprava:

1. S kuhinjskim mešalnikom stepemo beljak v prahu z vodo, dokler ne nastane čvrst sneg.
2. Posebej zmiksajte skuto in po želji, za sladek kruh, dodajte kakšno sladilo (kokosov sladkor, eritritol, med, agavin sirup itd.).
3. Zmiksano skuto nežno na roke vmešajte v beljakovo maso, nato pa vmešajte še kakav v prahu (ne vmešajte ga povsem, saj bo sicer kruh v celoti rjav).
4. Pretresite v s peki papirjem obložen ozek pekač in pecite približno 30 minut pri 175°C.