Beljakovinski recept: Testo za pizzo iz skute (samo 2 sestavini)

  • Hrustljavo, mehko in z beljakovinami bogato testo!

Če obožujete pizzo, a si želite nekaj bolj lahkega, bogatega z beljakovinami in neverjetno preprostega, potem bo ta recept za vas prava mala kulinarična revolucija.

Skutino testo za pizzo iz le dveh sestavin? Ja, prav ste prebrali! Tako kot se lahko testo za pizzo iz le dveh sestavin naredi z grškim jogurtom, se ga lahko tudi s skuto. Brez kvasa, brez vzhajanja in brez kompliciranja!

Beljakovinsko testo za pizzo iz skute

Sestavine:

  • 1 skodelica (225 g) skute
  • 1 skodelica (125 g) samovzhajajoče moke – če je nimate, jo lahko naredite iz:

1 skodelica navadne moke
1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
1/4 čajne žličke soli

Navodila za pripravo:

1. Segrejte pečico na 220°C in obložite pekač s peki papirjem.
2. Skuto v blenderju ali v skledi s paličnim mešalnikom zmiksajte v gladko kremo.
3. V posodi zmešajte skuto in samovzhajajočo moko in mešajte, da nastane testo.
4. Testo nato prestavite na rahlo pomokano površino in ga gnetite toliko časa, da postane gladko.
5. Prestavite ga na peki papir in razvaljajte v želeno obliko in debelino pice.
6. Postavite ga v pečico in pecite 6 minut, dokler se ne obarva rumenkasto-zlato.
7. Vzemite ven in dodajte paradižnikovo omako, sir in obložite po želji.
8. Postavite nazaj v pečico in pecite še dodatnih 10-12 minut, dokler se sir ne zapeče, skorja pa postane hrustljava.

Preberi si tudi:
Slasten recept za beljakovinski kruh iz skute - Modna.si

Slasten recept za beljakovinski kruh iz skute

Če iščete zdrav in nasiten kruh, ki je hkrati bogat z beljakovinami in vlakninami ter koristi vaši prebavi, je ta recept prava izbira za vas. Beljakovinski kruh iz…