Domov » Zanimivosti » Bi bila rada bolj uspešna? Iz svojega besednjaka izloči ti dve frazi

Bi bila rada bolj uspešna? Iz svojega besednjaka izloči ti dve frazi

Zanimivosti
Bi bila rada bolj uspešna? Iz svojega besednjaka izloči ti dve frazi
📷 Picjumbo

Besede, ki jih uporabljamo, še kako vplivajo na nas!

Že pred časom so študije pokazale, kako lahko naša uporaba besed vpliva na to, kako se počutimo v svoji koži – uporaba pozitivne mantre lahko pozitivno vpliva na naše počutje. Zdaj pa so raziskovalci tudi odkrili, da lahko z uporabo pravih besed dejansko postanemo bolj uspešni.

Če boš iz svojega besednjaka izločila le ti dve preprosti frazi, boš imela veliko več možnosti za večjo uspešnost na vseh področjih. Torej, namesto “ampak” začni uporabljati “in”, namesto “moram” pa “želim si/rada bi”.

Na primer: namesto “Želim iti v kino, ampak imam še veliko dela”, raje zamenjaj frazo z “Želim iti v kino in imam še veliko dela”. Zakaj deluje? Ker kadar uporabiš besedo “ampak”, zase ustvariš nekakšen konflikt (in včasih razlog), ki dejansko ne obstaja. Ko pa zamenjaš “ampak” z “in”, s tem sama sebi poveš, da lahko narediš oboje, le ugotoviti moraš kako.

V primeru zamenjave “moram” z “želim si” pa boš veliko lažje začela opravljati stvari, ki so tebi neprijetne. Zelo preprosto: “Danes si želim iti v službo” namesto “Danes moram iti v službo”. Z uporabo prvega stavka boš veliko bolj pozitivno začela svoj dan.

Pogosteje kot boš uporabljala novi frazi, hitreje boš spoznala, da težave sploh niso tako zelo nerešljive, kot so se ti včasih zdele in da imaš sama veliko več nadzora nad svojim življenjem, kot si si morda mislila.