Bi morali banane shranjevati v hladilniku ali na pultu?

Končno imamo odgovor na vprašanje, kje je najbolje shranjevati banane. Čeprav jih večina med nami po nakupu odloži v skledo za sadje na pultu, pa bi jih v resnici morali pospraviti v hladilnik.

Zakaj? Ker jim s tem podaljšamo trajanje tudi do več tednov!

Zagotovo se ti je že ničkolikokrat zgodilo, da si želela narezati banano v kosmiče, vendar je bila tako zelo prezrela, da je bila primerna le še za bananin kruh.

“Pogosto je napačno prepričanje, da bi morali banane shranjevati izven hladilnika,” pojasnjuje Mimi Morley, kuharica pri podjetju HelloFresh. “Če jih pospravimo v hladilnik, ko so ravno prav zrele, jim s tem lahko podaljšamo rok uporabe. Čeprav bo olupek postajal vse bolj rjav, pa bo banana v notranjosti ostajala enaka in se ji bo podaljšal rok uporabe tudi do enega tedna.”

Mimi pa pravi, da imajo tudi ostali sadeži koristi od shranjevanja v hladilniku.

“Sadje, kot so marelice, kivi in mango, je najbolje pustiti, da zorijo izven hladilnika, ko pa enkrat dosežejo raven želene zrelosti, jih je najbolje postaviti v hladilnik, da podaljšaš njihov rok trajanja in upočasniš nadaljnji postopek zorenja.”

Po drugi strani pa je treba jagodičevje, kot so jagode in maline, vedno hraniti v hladilniku.