Domov » Lepota & zdravje » Bi rada odstranila barvo z las? Potrebuješ le 2 sestavini!

Bi rada odstranila barvo z las? Potrebuješ le 2 sestavini!

Lepota & zdravjeNega
Bi rada odstranila barvo z las? Potrebuješ le 2 sestavini!
📷 Pixabay

Eksperimentiranje z barvami na laseh je zelo zabavno, vse dokler se barva z las ne začne spirati in se po nekaj pranjih še vedno nikakor noče popolnoma sprati. Takrat ti ostaneta le dve možnosti: ali se naročiš k frizerju ali pa se sama lotiš popravljati zadevo v udobju lastnega doma.

Na srečo ne potrebuješ nobenih dragih izdelkov, ampak le dve sestavini, ki ne škodujeta tvojim lasem. Potrebuješ šampon (najbolj učinkovit je čistilni ali šampon proti prhljaju, nikakor pa ne uporabi toniranega šampona) in vitamin C v prahu (če imaš tablete, jih preprosto zdrobi v prah).

Opomba: Ta mešanica odstrani z las le poltrajne barve!

Postopek:

1. Zmešaj 1 merico (1 čajna žlička) vitamina C z 2 mericama (2 čajni žlički) šampona.
2. S to mešanico kot običajno našamponiraj lase. Opazila boš, da se je barva (roza, oranžna, modra, vijolična) takoj začela spirati. Ta čarobna mešanica resnično deluje zelo hitro!
3. Nato na lase povezni kapo za tuširanje ali plastično vrečko, okoli vratu pa ovij brisačo, saj ti bo z las kapljala voda. Pusti delovati 1 uro.
4. Po pretečenem času speri šampon z las. Opazila boš, da je odstranjene kar okoli 85% barve.

Zakaj deluje? Večina barv vsebuje oksidativne pigmente, ki prodrejo v lase in polimerizirajo v večje molekularne enote ter se zasidrajo med lasno povrhnjico in skorjo. Zaradi tega je barvne kemikalije posledično težje odstraniti z las. Vitamin C, ki vsebuje askorbinsko kislino, ki zelo hitro oksidira, pa omehča barvne molekule, ki posledično odstopijo od las.

Na koncu ne pozabi na lase nanesiti še hranilne maske, da obnoviš vlago v laseh.