To bo 5 najbolj popularnih destinacij leta 2017

Po predvidevanjih Googla…

Če tudi ti konstantno gledaš, katera bi bila naslednja destinacija kamor bi odpotovala, napni ušesa (oziroma oči!), saj ti v nadaljevanju razkrivamo 5 destinacij, ki bodo najbolj popularne leta 2017.

Reykjavik, Islandija

Če si mislila, da je Islandija že malo pozabljena dežela, pomisli še enkrat. Njen trenutek v središču pozornosti se šele začenja. Iz glavnega mesta se lahko odpraviš raziskovat pravljično pokrajino – od slapov do gejzirov, plaž iz črnega lavinega peska in seveda Plave lagune. V samem središču Reykjavika te bodo začarale simpatične pobarvane strehe, čudovite galerije in udobne kavarne.

Havana, Kuba

Nobenega dvoma ni, da se Kuba že spreminja in zdaj je še pravi čas, če si želiš doživeti pristno Havano preden jo turizem popolnoma preoblikuje. Ko boš raziskovala barvito staro mesto s španskimi kolonialnimi zgradbami, se boš počutila, kot da si se vrnila v zgodovino. Najboljši način, da doživiš mesto: odloči se za namestitev postelja-in-zajtrk (po njihovo ‘casa particular’), jej pa v ‘paladares’ (neuradne restavracije, ki jih doma vodijo družine).

Toronto, Kanada

Dovoli nam podati drzno izjavo: Toronto je po vsej verjetnosti eno od najbolj podcenjenih mest na tem planetu. Mesto je izjemno kulturno raznoliko in dom na desetine živahnim soseskam od male portugalske do kitajske četrti. Posledično ima Kanada zaradi multikulturne populacije tudi zelo razgibano prehransko sceno. Na prvi pogled je mesto betonska džungla nebotičnikov, vendar ko ga pogledaš od bližje boš ugotovila, da ima mesto pogled na jezero, ogromno zelene površine in deljene mestne skupnosti, zaradi česar Toronto pogosto primerjajo s Chicagom.

Mexico City, Mehika

Seveda je Mehika veliko več kot zgolj peščene plaže. Poglej si to svetovljansko mesto: ponaša se z bogato zgodovino, muzeji svetovnega ranga, presenetljivo baročno arhitekturo in lepimi soseskami, butičnimi trgovinami in galerijami. Predvsem pa se lahko pohvali kot eno od najbolj neverjetnih mestih na svetu po raznoliki prehrani, saj lahko najdeš vse od prestižnih restavracij do stojnic s prehrano na trgu.

Tokio, Japonska

Le malo krajev na svetu tako uspešno balansira ultra-moderen način življenja s staro tradicijo. Sredi neonskih nebotičnikov in najmodernejše arhitekture boš odkrila japonske vrtove z umirjenimi ribniki, stara budistična svetišča in ljudi, ki izvajajo ‘hanami’ (gledanje češnjevih cvetov). In nikar ne izpusti obiska Tsukiji Fish Market-a. Zbuditi se boš sicer morala okoli 4. ure zjutraj, da bi videla dražbo tunine, vendar bo tradicionalni sushi zajtrk poplačal vse jutranje tegobe.