fbpx

Bo Justin Bieber za 200 milijonov dolarjev prodal vse svoje pesmi?

Bo sprejel to noro ponudbo?

Justin Bieber razmišlja, da bi sklenil glasbeno pogodbo, da bi prodal pravice za njegov celoten katalog pesmi in menda ceno znaša blizu 200 milijonov dolarjev.

Po poročanju The Wall Street Journala bi gromozanska transakcija potekala s podjetjem Hipgnosis Songs Capital, katerega viri trdijo, da bi se lahko prodaja zapisala v zgodovino kot največji nakup glasbenih pravic v zgodovini podjetja.

Morebitna pogodba bi lahko zajemala celoten Justinov katalog posnete glasbe, ki vključuje 6 albumov v razponu desetletja in da niti ne omenjamo številnih singlov in glasbenih sodelovanj v preteklih letih.

Hipgnosis pa ni tujec v svetu glasbenih nakupov, saj naj bi podjetje kupilo kataloške pravice za pesmi Justina Timberlakea v začetku tega leta za 100 milijonov dolarjev.

Preberi si tudi:
UAU! Poglej, za kakšno ceno je Justin Timberlake prodal svoje pesmi

UAU! Poglej, za kakšno ceno je Justin Timberlake prodal svoje pesmi

Justin Timberlake je zadnji izvajalec, ki je prejel pravo bogastvo za prodajo svojega kataloga pesmi. Justin, katerega katalog pesmi zajema več kot 200 pesmi, ki segajo še v…

Strokovnjaki in vlagatelji sicer pravijo, da je vlaganje denarja v mlajšo glasbo povezano z večjim tveganjem, medtem ko je poseganje po starejših uspešnicah varnejše – zlasti ker priljubljenost več desetletij starih pesmi sčasoma raste.