Bo ‘kraljica božiča’ Mariah Carey zaradi naziva pristala na sodišču?

Naziv “Kraljica božiča” Mariah Carey je ogrožen.

Izvajalka najbolj priljubljenega prazničnega hita “All I Want for Christmas Is You” poskuša uradno zaščititi ta naziv, vendar so se pojavile težave.

Diva poskuša registrirati blagovno znamko pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, pri čemer se sklicuje na članek na Billboardu iz leta 2021, ki jo je proslavil za “nesporno kraljico božiča”.

Vendar pa se s tem nikakor ne strinjata dve glasbenici…

Elizabeth Chan in Darlene Love se borita proti trditvi in pravita, da sta v preteklosti uporabljali naziv “kraljica božiča” in nameravata s tem tudi nadaljevati.

Elizabeth je ravno lani izdala album z naslovom ‘The Queen of Christmas’, Darlene pa že vse od leta 1960 poje božične pesmi: “David Letterman me je uradno razglasil za kraljico božiča pred 29-imi leti, eno leto pred tem, preden je izdala pesem “All I want For Christmas Is You” in pri 81-ih letih NE mislim spremeniti ničesar. V poslu sem že 52 let, zaslužila sem si to in še vedno lahko dosežem te note! Če ima Mariah težave, naj pokliče Davida ali mojega odvetnika!!” je Darlene zapisala na Facebooku.