Boš imela po dražjih alkoholnih pijačah res kaj manjšega ‘mačka’?

Obstaja splošno prepričanje, da če boš zapravila več denarja za steklenico ali mešane alkoholne napitke, narejenih iz dražjih vodk in rumov, boš imela naslednje jutro precej bolj blagega mačka. Se boš zaradi nekaj dodatno zapravljenih evrov za alkoholne pijače naslednje jutro res zbudila brez oziroma z blažjim glavobolom?

Izkazalo se je, da sploh nima veze ali za steklenico zapraviš 60€ ali 16€. Samo tvoja sposobnost, vedeti kdaj boš spila zadnjo rundo te bo rešila pred negativnimi posledicami alkohola.

Alkohol je alkohol. In čeprav nekateri ljudje živijo v prepričanju, da jim dražji alkohol manj škoduje, ker vsebuje manj analogov, sulfitov in drugih aditivov, ki lahko pri določenih posameznikih povzročijo alergijske reakcije, tako dražje kot poceni alkoholne pijače na enak način uničujejo jetra. To je osnovna biokemija. Pomembna je zgolj in samo količina zaužitega alkohola.

Ženske bi morale uživanje alkohola omejiti na največ 3 kozarčke na dan in največ (skupno) 7 kozarčkov na teden. Moška telesa so na splošno večja od ženskih in zato pri njih traja dlje časa, da predelajo ves alkohol. Zdrava mera pri tvojem moškem je zato 4 kozarčke alkoholne pijače na dan in največ (skupno) 14 na teden.