Domov » VIP » Bosta Meghan Markle in princ Harry izgubila svojo znamko?

Bosta Meghan Markle in princ Harry izgubila svojo znamko?

VIP
Bosta Meghan Markle in princ Harry izgubila svojo znamko?
📷 Profimedia

Meghan Markle in princ Harry, zaradi izstopa iz kraljeve družine, ne smeta več uporabljati kraljevih nazivov. Kraljica je zahtevala, da povsod, kjer ga uporabljata, odstranita “royal” naziv, kar pomeni, da se njun Instagram profil ne bo smel več imenovati “Royal Sussex”, poleg tega pa tudi ne bosta mogla uporabljati znamke z istim imenom, čeprav sta jo že registrirala.

Par je predhodno zaščitil naziv z namenom, da bi finančno izkoristil svojo ločitev od kraljeve družine – mednarodno registracijo blagovne znamke za artikle, kot so oblačila, izdelke, knjige in bralni materiali, vendar jima je ta načrt očitno zdaj padel v vodo.

Tako kraljica kot tudi njeni visoki uradniki so se odločili, da je treba izraz “kraljevski” odstraniti iz vseh njunih znamk in da je treba splošno uporabo tega naziva še pregledati.

“Ker sta se vojvoda in vojvodinja suseška odločila izstopiti iz kraljeve družine in si bosta prizadevala za finančno neodvisnost, je bilo treba v tem okviru preučiti uporabo besede “kraljevski”,” je razkril vir za The Irish Post.

Do kdaj mora suseški par odstraniti kraljevi naziv s svojih znamk zaenkrat še ni znano (do zdaj ga nista še nikjer), zelo verjetno pa ga bosta obdržala vse do dokončnega izstopila iz kraljeve družine, kar se bo zgodilo 31. marca 2020.