Brad Pitt besen na Angelino Jolie: “Škoditi hoče mojemu ugledu!”

Pravna bitka med Bradom Pittom in Angelino Jolie je vse bolj vroča.

58-letni igralec je vložil novo tožbo, v kateri je 47-letno igralko obtožil, da je s tem, ko je polovico njunega skupnega vinarstva prodala “tujcu”, škodovala njegovemu ugledu.

Nekdanji par je že leta 2008 kupil kontrolni delež v Chateau Miraval, tam pa sta se leta 2014 tudi poročila. Kupila sta tako 35-sobni dvorec kot vinograd na posestvu, ki je bil vir njunega donosnega vinarstva.

Ko sta kupili Miraval, naj bi sklenila pakt, da svojih osebnih deležev v podjetju ne bosta nikoli prodala brez soglasja drugega. Angelina je leta 2016 vložila zahtevo za ločitev od Brada in tri leta pozneje, leta 2019, sta bila zakonsko razglašena za samska.

V novi sodni vlogi v njegovi nenehni bitki z Angelino zaradi prodaje Miravala Brad trdi, da mu je Angelina namenoma “poskušala škodovati” s prodajo svojih deležev v vinskem podjetju, v skladu s sodnimi dokumenti, ki jih je Bradova odvetniška ekipa vložila v petek, 3. junija.

Bradova ekipa v svoji vlogi pravi, da je Miraval postal njegov “strasten” projekt, ki je z njegovim delom “prerasel v večmilijonsko globalno podjetje in enega najbolj cenjenih svetovnih proizvajalcev rosé vina”. Brad obtožuje Angelino, da “ni nič prispevala k Miravalovemu uspehu”.

Brad v vlogi tudi pravi, da je Angelina oktobra 2021 prodala svoj delež v vinskem podjetju Tenute del Mondo, ki je “nagnjen k prevzemu nadzora nad Miravalom” in je “posredno v lasti in pod nadzorom Yurija Sheflerja, ruskega milijarderja, ki nadzoruje Stoli Group.”

“Jolie je na skrivaj izvršila domnevno prodajo, namerno to prikrivala Pittu in zavestno kršila Pittove pogodbene pravice,” je zapisano v sodni vlogi Bradove ekipe.